10 tips voor meer persoonlijkheid in je contentmarketing

0

Bij contentmarketing is het van essentieel belang om je lezers te betrekken bij je content. Zo gemakkelijk gaat dit nog niet. Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de B2B-marketeers en 56 procent van de B2C-marketeers in Noord-Amerika dit als een uitdaging ziet. Er zijn veel manieren waarop je betrokkenheid kunt genereren, maar de meest effectieve manier is het schrijven van entertaining content waarin je duidelijk je persoonlijkheid laat zien.

Oké, dus vermakelijke content met veel persoonlijkheid, maar hoe doe je dat? Om je te helpen, tien simpele tips om meer persoonlijkheid in je content te verwerken:

online-education-study-skill_thumbnail11. Vertel een goed verhaal

Het is de kunst om content te schrijven die jouw boodschap overbrengt, maar tegelijk leuk is om te lezen. Voeg bijvoorbeeld anekdotes toe als je tekst te feitelijk of te saai begint te voelen.

2. Wek emoties op

Artikelen die emoties opwekken, zorgen voor een hogere betrokkenheid en worden vaker gedeeld dan artikelen waarbij dit niet het geval is. Wek emoties op door bijvoorbeeld:

  • veel emotioneel geladen woorden te gebruiken zoals verdrietig, gelukkig, slagen en falen.
  • de ‘tone of voice’ van je gehele artikel aan te passen aan de emotie die je over wil brengen.

3. Stel retorische vragen

Retorische vragen zorgen ervoor dat de lezer zijn aandacht bij het artikel moet houden.

Let wel op: een teveel aan retorische vragen zorgt voor irritatie. Zorg dat je niet meer dan twee retorische vragen per 500 woorden gebruikt. Bedenk ook dat de lezer niet de kans heeft daadwerkelijk op je vraag te reageren. Gebruik ze daarom als een manier om de lezer na te laten denken over de informatie of je boodschap.

4. Denk aan de opmaak

Zorg dat de tekst er aantrekkelijk uitziet! Vooral tussenkopjes kunnen niet missen, deze maken de tekst namelijk een stuk overzichtelijker.

5. Gebruik eens een bijzonder woord

Door zo nu en dan af te wijken van alledaagse woorden krijgt jouw content meer persoonlijkheid. Voor deze tip geldt: ‘don’t over do it‘ en houd rekening met het taalniveau van je lezers.

6. Schrijf over iets wat je interessant vindt

Logisch: schrijf niet over iets wat jou niet boeit. Hoe moet het de lezer dan boeien? Als je iets schrijft over een droog of saai onderwerp, zoek dan net zolang tot je iets vindt wat het onderwerp wel intrigerend maakt.

7. Doe inspiratie op

Lees inspirerende, boeiende, goed geschreven content van anderen. Je zult vanzelf merken dat hun manier van schrijven jou ook verder helpt met het geven van meer persoonlijkheid aan jouw content.

Online Education Design Concept8. Gebruik fascinerende feiten

Als je mensen kunt vermaken terwijl je hen iets bijbrengt, zullen ze jouw content extra waarderen.

9. Schrijf zoals je spreekt

Communiceer net zo duidelijk en persoonlijk als je in real life doet en je persoonlijkheid is vanzelf terug te zien in je schrijfstijl. Het is natuurlijk wel verstandig om rekening te houden met je doelgroep.

10. Bouw spanning op

Spanningsopbouw is bevorderlijk voor alle soorten content. Bedenk wat het meest interessante deel van jouw artikel is en bouw op naar de onthulling van die informatie. Ook het stellen van een vraag waar je later in het artikel antwoord op geeft, helpt enorm om de spanning op te bouwen.

En, al zin gekregen om content met persoonlijkheid te schrijven? Bekijk hier het originele artikel van Content Marketing Institute.