Gespot

123people: Personen zoeken & vinden

0

123people is een zoekmachine voor het vinden van mensen. Onlangs is de iPhone app vernieuwd en is er een nieuwe Android app uitgebracht. Alex Löffler, Senior Product Manager Mobile bij 123people Internetservices GmbH, vertelt.

Wat is 123people?

“123people is een verticale zoekmachine gespecialiseerd in personen zoeken. Met 123people kan iedereen, snel en gratis, informatie vinden over zichzelf en over anderen. Onze personenzoekmachine is nu ook beschikbaar als apps voor iPhone en Android. Je kunt zoeken in twaalf verschillende landen, waaronder Nederland, of over de hele wereld. Resultaten worden weergegeven in tien verschillende categorieën: sociale netwerken (in Nederland ook Hyves, Mindz en Schoolbank), afbeeldingen, e-mailadressen, telefoonnummers, weblinks, blogs, documenten, IM- en Twitter-accounts, nieuws en video’s.”

Waarom dit initiatief?

“We wilden onze oude iPhone app compleet vernieuwen: deze was twee jaar oud en deed daardoor gedateerd aan. We besloten om de herlancering van de iPhone app te combineren met de introductie van een kersverse Android app. Beide apps zijn voorzien van een nieuwe interface waardoor de gebruiker overzichtelijker de zoekresultaten gepresenteerd krijgt.”

Accepteer cookies

Hoe werkt 123people?

“De 123people apps zijn het logische vervolg op onze personenzoekmachine voor (mobiel) internet. De apps hebben dezelfde functionaliteiten als de websites, maar dan op zakformaat.

Deze drie mogelijkheden maken de app handig in gebruik:

  1. Direct zoeken vanuit contacten
    Een ingewikkelde naam hoef je niet meer helemaal in te tikken. Klik gewoon op ‘Kies contact’ vanuit het keyboardmenu en selecteer de juiste naam. Handig om zo gegevens van vrienden en zakenrelaties op te zoeken.
  2. Verbeterde usability met de nieuwe sidebar.
    De nieuwe sidebar zorgt ervoor dat de tien verschillende categorieën intuïtiever en makkelijker toegankelijk zijn. Veeg met je duim de sidebar naar rechts om deze te openen, kies vervolgens de juiste categorie en browse door de resultaten.
  3. Delen met de share-functionaliteit!
    Elk resultaat kan eenvoudig gedeeld worden op Facebook, Twitter of via e-mail met de share-functionaliteit. Of een resultaat kan opgeslagen worden met Instapaper of ReaditLater om later te lezen.”

 

Wat zijn de facts?

“In de eerste week waren er maar liefst twintigduizend iPhone- en tienduizend Androiddownloads die tezamen wereldwijd meer dan honderdduizend sessies genereerden. Een enorm succes, dat ons sterkt in het geloof dat onze gebruikers ook op hun mobiel toegang willen tot een personenzoekmachine. De apps zijn en blijven gratis, in de toekomst volgen mogelijk in-app-advertenties.”

Wie is er betrokken bij 123people?

“Ik was zelf de belangrijkste verantwoordelijke voor het project. In mijn functie draag ik zorg voor de ontwikkeling van alle mobiele producten van 123people, zoals onze mobiele website. Daarnaast gaat onze dank uit naar Runtastic en AllAboutApps die echt fantastisch werk hebben afgeleverd met betrekking tot de ontwikkeling en marketing van onze apps. En natuurlijk niet te vergeten ons communicatieteam, dat keihard gewerkt heeft om de lancering tot een succes te maken.”