Gespot

Aanbieding Beauty: Besparen op cosmetica

0

Weten waar jouw favoriete cosmeticaproducten in de aanbieding zijn met de app Aanbieding Beauty. Zo bespaar je op deze luxe en vaak dure producten. In gesprek met Pieter van Herpen van Syndicate Plus.

Wat is het?

“Aanbieding Beauty is een mobiele app die laat zien waar je favoriete cosmeticaproducten in de aanbieding zijn. Elke dag geeft de app een overzicht van de meeste cosmetica aanbiedingen in Nederland. Druk op een drogisterij of parfumerie en zie direct welke producten er in de aanbieding zijn. Ook kan je zoeken op product, merk of categorie zoals bijvoorbeeld Parfum, Make-up of For Men.

De app laat ook een overzicht zien van de nieuwste producten in de cosmetica wereld. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe Texas Collectie van O.P.I. of de Skin Vivo van Biotherm. Handig als je iets nieuws wilt proberen. Verder bestaat er de mogelijkheid om een boodschappenlijst bij te houden, of een lijst te maken van favoriete aanbiedingen. De app is verkrijgbaar voor zowel de iPhone als iPad en tijdelijk gratis te download in de Apple App Store.”

Waarom dit initiatief?

“Aanbieding Beauty is een variant op de populaire app ‘Aanbieding’. Deze app met inmiddels meer dan 100.000 downloads biedt elke dag overzicht van alle supermarkt aanbiedingen in Nederland. Het was een logische stap om hetzelfde concept toe te passen op cosmetica producten, vooral omdat deze vaak relatief duurder zijn en mensen daarom nog meer op zoek zijn naar de beste aanbiedingen. Er zijn ook nog een paar andere product categorieën waar een Aanbieding app voor wordt gebouwd.

Verder willen wij dat Aanbieding een plaatsvervanger wordt voor de papieren folder. Wij vinden het zonde dat er nog steeds zoveel onnodig aan folders geprint wordt. De meeste mensen hebben een smartphone en het zal niet lang meer duren voordat iedereen in Nederland een smartphone heeft. Waarom zouden we dan niet allemaal overstappen op een digitale folder? Uiteraard hebben veel supermarkten hun eigen apps met aanbiedingen maar de kracht ligt hem juist in het verzamelen en structureren van zulke informatie zodat mensen dit makkelijk kunnen vergelijken. En als plaatsvervanger van de folder zullen we een ook heleboel bossen kunnen besparen.”

Hoe werkt het?

“Aanbieding Beauty is heel simpel. Na het opstarten zie je een overzicht van drogisterijen en parfumerieën en hier selecteer je er een van. Vervolgens zie je alle dagelijkse aanbiedingen. Je kan op elke aanbieding drukken en zien wat de aanbieding inhoudt, wat de prijs is en nog belangrijker, hoeveel je bespaart. Verder kan je nieuwe producten bekijken, boodschappenlijsten bijhouden of gericht zoeken naar je favorieten producten.”

 

Wat zijn de facts?

“De app is net gelanceerd dus er zijn nog vrij weinig cijfers bekend.”

Wie is betrokken?

“Het bedrijf achter de serie ‘Aanbieding’ apps heet Syndicate Plus. Deze start-up heeft als doel consumenten te helpen bewustere keuzes te maken door het verspreiden van relevante informatie via mobiele applicaties en online zoekpagina’s.”