Gespot

Aanbieding: De boodschappen app

0

De scherpste aanbiedingen vind je via Aanbieding. Deze app biedt elke dag een overzicht van de meest actuele supermarktaanbiedingen van Nederland. In gesprek met Pieter van Herpen, Managing Director Syndicate Plus B.V, initiatiefnemer van de app.

Wat is het?

“Aanbieding helpt je bij het besparen op je boodschappen. Elke dag biedt de app een overzicht van de meest actuele supermarktaanbiedingen van Nederland. Druk op een supermarkt naar keuze en zie direct welke producten er vandaag in de aanbieding zijn. Ook kun je aanbiedingen opzoeken binnen bepaalde product categorieën, bijvoorbeeld vlees, brood of bier. Daarnaast is het mogelijk om op te zoeken bij welke supermarkt een bepaald product momenteel in de aanbieding is.

 

Een nieuwe toevoeging is de ‘NEW’ knop. Hier vind je allerlei interessante en nieuwe producten die in de supermarkt te verkrijgen zijn. Verder bestaat er de mogelijkheid om een boodschappenlijst bij te houden, of een lijst te maken van favoriete aanbiedingen. Aanbieding is verkrijgbaar voor iPhone en Android smartphones maar ook voor iPads en andere tablets. Momenteel is de app gratis te downloaden in de Apple App Store en Android Market.”

Waarom dit initiatief?

“Aanbieding is in 2009 ontwikkeld door het bedrijf iSignz. In de zomer van 2010 heeft Syndicate Plus de app overgenomen en is nu verantwoordelijk voor de verdere ontwikkelingen van de app. Syndicate Plus is een informatie platform dat zich bezig houdt met het verspreiden van relevante consumenten informatie om mensen bewuster te laten winkelen. Aanbieding is één van de oplossingen van het bedrijf, daarnaast zullen er in de loop van 2011 verschillende andere apps en websites worden gelanceerd. Een daarvan is FoodHouse.nl. Dit wordt een soort van Facebook voor producten. Ook voor FoodHouse wordt een speciale app gebouwd waarmee consumenten tijdens het winkelen altijd de meest actuele informatie over producten letterlijk in hun handen zullen hebben.”

Hoe werkt het?

“Wij stoppen de benodigde informatie in onze database, deze wordt vervolgens opgehaald door de app om aan de consument te tonen.”

 

Wat zijn de facts?

“Aanbieding heeft meer dan 90.000 gebruikers en dit aantal groeit elke dag met enkele honderden gebruikers. Dagelijks hebben we duizenden actieve gebruikers, alleen al in de laatste maand is de app meer dan 200.000 keer geopend.”

Wie is betrokken?

“De iPhone app is ooit ontwikkeld door iSignz, de ontwikkelaar die ook verantwoordelijk is voor succesvolle apps zoals Taxi en Achtung. Daarna heeft Syndicate Plus, samen met IT bedrijf iProfs, de doorontwikkeling op zich genomen en de laatste Aanbieding iPhone en eerste Aanbieding Android variant op de markt gebracht.”