Gespot

Actiekrant.nl: Alle acties en aanbiedingen in een overzicht

0

Actiekrant.nl_logoOp Actiekrant.nl vind je zowel lokaal als landelijk de leukste acties en aanbiedingen. Denk hierbij aan uitverkoopacties van kledingwinkels, maar ook aan restaurants die op speciale dagen korting geven op maaltijden. In gesprek met initiatiefnemer Arne Bos.

Wat is het?

“Op Actiekrant.nl vind je voor meer dan 140 steden in Nederland de leukste acties en aanbiedingen. Op deze verschillende actiekranten, bijvoorbeeld Amsterdam.actiekrant.nl, verzamelen we alle lokale acties en aanbiedingen uit één stad. Waar bijvoorbeeld Groupon stopt met alleen één superaanbieding per stad, vind je bij Actiekrant juist een breder aanbod van aanbiedingen en acties van lokale ondernemers. Daarnaast verzamelt Actiekrant de kortingscodes en aanbiedingen van ruim 1000 webwinkels. De slogan van Actiekrant.nl is: ‘Fun en voordeel’. Dit betekent dat de acties niet alleen significant voordeel voor de bezoekers moeten hebben, maar dat de aanbieding ook origineel moet zijn.”

Waarom dit initiatief?

“Ik kwam op het idee toen ik de lokale Groningse huis-aan-huis bladen aan het lezen was. Deze bladen stonden vol met leuke acties en aanbiedingen van lokale ondernemers. Mijn eerste gedacht was: waarom kan ik dit online niet terugvinden? Je wilt toch graag de start van de uitverkoop van je favoriete kledingwinkel of andere originele voordeelacties in de buurt volgen via een website? Actiekrant.nl is overigens niet een folderwebsite. Onze redactie controleert altijd of er significant voordeel is voor de consument en biedt de bezoekers de mogelijk om te reageren op een actie.”

Hoe werkt het?

“Bezoekers kunnen door middel van de website, nieuwsbrief of sociale media op de hoogte gehouden worden van koopjes in hun buurt. Per stad hebben we een apart Twitter en Facebook account aangemaakt en is het mogelijk om je aan te melden voor de nieuwsbrief van jouw stad. Hierdoor worden de volgers nooit overspoeld met aanbiedingen en berichten, maar blijven ze dagelijks op de hoogte van de lokale acties van winkels in de buurt.

 

Voor de lokale ondernemers is het mogelijk om volgens het freemium model acties te plaatsen op Actiekrant.nl. Het plaatsen van een aanbieding is namelijk geheel gratis. Er zijn ook betaalde extra opties om bijvoorbeeld een prominente vermelding op de site te krijgen. De lokale ondernemers ontvangen ook regelmatig een overzicht van hoeveel bezoekers de geplaatste advertentie hebben bekeken en hoe vaak er is doorgeklikt naar een aanbieding. De ondernemer krijgt dus een duidelijke beeld van het effect van een aanbieding of actie. Deze feedback is geheel gratis.”

Wat zijn de facts?

“We zien sinds de lancering een grote stijgende lijn in de bezoekersaantallen en inschrijvingen voor de nieuwsbrief.  Het aantal lokale ondernemers met aanbiedingen die zich aangemeld hebben voor de site stijgt dagelijks. Dit heeft natuurlijk ook een positief effect op het bezoekersaantal van Actiekrant.nl. Maandelijks zijn er nu 60.000 bezoekers, maar de verwachting is dat we binnen drie maanden op 150.000 bezoekers per maand zitten.”

Wie is betrokken?

“De techniek van Actiekrant.nl is volledig in eigen beheer ontwikkeld. Het frisse en gebruiksvriendelijke ontwerp is gemaakt door StudioSpijker.nl uit Groningen. In samenwerking met de Hanzehogeschool wordt er op dit moment een onderzoek gedaan om te gebruiksvriendelijkheid van de website verder te verbeteren. Onze eigen redactie zorgt voor de verzameling en plaatsing van de aanbiedingen en werkt aan nieuwe concepten en ideeën. Voor de nieuwste kortingscodes van webwinkels werken we samen met affiliatenetwerken als Cleafs, Daisycon en Tradedoubler.”