Gespot

Adverteerdirect.nl: Markplaats voor advertenties

0

Online adverteren is een behoorlijk omslachtig proces; onderhandelen over de prijs, grootte, duur, betalen… Adverteerdirect.nl neemt de adverteerder dit werk uit handen. In gesprek met Willem Bontrup over Adverteerdirect.nl. Update 25-12-2015: de service lijkt inmiddels niet meer beschikbaar ^Redactie.

Wat kun je ermee?

“Adverteerdirect heeft een nieuwe format ontwikkeld dat online advertentieruimte kopen en verkopen simpeler maakt. De site is opgericht voor enerzijds site-eigenaren en anderzijds adverteerders. Het is een soort marktplaats voor bannerruimte.

 

Via Adverteerdirect.nl komt de adverteerder snel interessante sites op het spoor, die naadloos inhaken op de eigen doelgroep. Een aangemelde advertentie staat gemiddeld binnen één uur online. Achteraf kan de adverteerder desgewenst nog wijzigingen doorvoeren, zoals het plaatsen van andere banner.”

Waarom dit initiatief?

“We krijgen zelf regelmatig aanvragen van adverteerders voor onze andere sites, maar het is altijd veel gedoe om dit in gang te zetten. Via deze weg hoeven we er niet meer naar om te kijken, terwijl adverteerders wel kunnen adverteren.

Het concept is gebaseerd op twee succesvolle Amerikaanse sites; Buysellads en Adbrite. De sites die zijn aangesloten staan in onze index. Verder kan een site ervoor kiezen om in het klein `Adverteer hier` onder zijn banner te tonen. Dan kunnen adverteerders ook direct via de site adverteren.”

Hoe werkt het?

“Voor site-eigenaren vormt Adverteerdirect.nl een extra kans om meer potentiële adverteerders binnen te halen. Zonder onderhandelingen over prijzen, voorwaarden en facturen. Iedereen kan overigens gewoon op zijn eigen manier banners blijven verkopen en bijvoorbeeld Google Ads of affiliaties blijven tonen. Totdat een adverteerder besluit om te adverteren, dan wordt de bannerruimte gedurende de advertentieperiode ‘overruled’ door de banner van de adverteerder. Er valt dus nooit een gat waar er geen advertenties worden getoond in je banner.

[vimeo]http://vimeo.com/11840195[/vimeo]

Hierdoor loopt de site-eigenaar geen risico, omdat in de periode dat er geen banner is verkocht, de eigen advertenties van de site worden getoond. Deze inkomsten blijven voor 100% van de site-eigenaar. Adverteerdirect.nl vraagt 25% commissie voor elke verkochte advertentie. Wij werken daarbij met weektarieven, bepaald door de site-eigenaren zelf. Overigens kan de site-eigenaar een ongewenste advertentie altijd verwijderen.

De sites die zijn aangesloten staan in onze index. Verder kan een site ervoor kiezen om in het klein ‘Adverteer hier’ onder zijn banner te tonen. Dan kunnen adverteerders ook direct via de site adverteren, een voorbeeld hiervan zie je bij Hardfietsen.nl.

Wat zijn de facts?

“We zijn nu een dikke maand online. Er zijn al een aantal advertenties verkocht en circa tweehonderd sites aangesloten. Er zijn grote sites aangesloten, maar ook kleine niche sites zijn welkom. De focus ligt nu vooral op het groot maken van de index van relevante sites. Het model is simpel. Van iedere banner die wordt verkocht, krijgt Adverteerdirect 25% en de site eigenaar 75%. Ook hebben we een affiliate systeem. Affiliates krijgen twee jaar lang 10% van de advertentie omzet van aangebrachte websites.”

Wie is betrokken?

Adverteerdirect.nl is door BontrupMedia ontwikkeld met een team van vijf personen.”