Gespot

Mijn Zorgcoach: Handig geheugensteuntje voor patiënt & arts

0

Mijn Zorgcoach is bedoeld voor iedereen die (beginnende) gezondheidsklachten wil bijhouden met tekst en foto’s. Daarnaast kun je afspraken met je arts of therapeut noteren in de app. Een reminder om je ingevulde oefeningen niet te vergeten maken ‘Mijn Zorgcoach’ compleet. Ilse Kaljee, betrokken bij de ontwikkeling van de app, vertelt.

Wat is het?

"Wanneer je last hebt van gezondheidsklachten helpt het om bij te houden waar je last van hebt. Vaak ga je daardoor beter begrijpen wat er speelt. Mijn Zorgcoach helpt hierbij. Als je later naar een arts gaat, heb je alle belangrijke informatie bij de hand. Daardoor geef je makkelijker antwoord op zijn vragen én weet je waar je zelf naar moet vragen.

"Voordat je naar de dokter gaat kun je in de app je klachten bijhouden. Je kunt aangeven waar je last van hebt, hoe vaak, hoe erg het is en sinds wanneer je de klacht hebt, eventueel met een beschrijving en foto's erbij. Wordt de pijn erger of juist niet? De app werkt met een tijdlijn waarin je het verloop van je klacht bijhoudt. Wil je graag een afspraak maken met je huisarts, dan kun je eenvoudig een afspraak in de app noteren. Zo vergeet je de afspraak niet en ben je goed voorbereid op de afspraak."

Waarom dit initiatief?

"Met deze app helpen we klanten om (beginnende) klachten en doktersafspraken bij te houden. Zo staan onze klanten er niet alleen voor. Mijn Zorgcoach helpt klanten bij de voorbereiding van een bezoek aan een zorgverlener, zoals een huisarts of een specialist. De informatie die de klant opslaat in zijn app helpt de arts bij het stellen van de diagnose, wat zorgt voor een sneller herstel."

Hoe werkt het?

"Stel je bent gebeten door een teek. Maak dan een foto van de plek waar je de teek weghaalde. Stel vervolgens een herinnering in, zodat je er elke dag aan herinnerd wordt dat je moet opletten of de huid rondom de beet niet rood wordt. Wordt de beet rood of vormt zich een kring? Dan helpt de bijgehouden informatie jouw arts om sneller een diagnose te stellen.

Heb je oefeningen gekregen van je arts, noteer deze dan in de app. De app herinnert je vervolgens op de ingestelde tijden aan de oefeningen, dat is wel zo handig! Ook kun je jouw medicijngebruik bijhouden in de app. De medicijnwekker in de ‘Mijn zorgcoach’ app helpt je om je medicijnen op tijd in te nemen. Eenmalig de wekker instellen is voldoende en je slikt nooit meer medicijnen te weinig, te veel of te laat. Met Mijn Zorgcoach maak je je eigen dossier aan en daardoor heb je altijd alle informatie bij de hand."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Helaas is het nog niet mogelijk om een dossier aan te maken voor iemand anders, bijvoorbeeld voor je kind. Klanten van Agis die de app gebruiken hebben aangegeven dat het jammer is dat dit nu nog niet kan. Bij de doorontwikkeling van de app houden we hier daarom rekening mee. De app is nu ruim twee weken live en inmiddels 1500 keer gedownload, een mooie start. "

Wie is er bij betrokken?

"Mijn Zorgcoach is ontwikkeld door de afdeling marketing van Agis in samenwerking met onze online afdeling en de Agis Zorgcoaches. De Zorgcoaches van Agis hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de app. Hun ervaringen met onze klanten zijn als uitgangspunt gebruikt, waardoor de app aansluit bij de behoeften van onze klanten."

Bron:   Mijn Zorgcoach  - Download