Gespot

Air Miles app: Air Miles sparen en inwisselen op je mobiel

0

De Air Miles app is sinds deze week te downloaden voor iPhone en Android. Hiermee kun je makkelijk je Air Miles beheren, inwisselen en Bonus Miles sparen. In gesprek met Robbert Visser.

Wat is het?

“De Air Miles app is te downloaden voor iPhone en Android. De variant voor BlackBerry bevindt zich helaas nog in het goedkeuringstraject. Via het scherm ‘Aanbiedingen’ kun je automatisch Bonus Miles sparen door een Bonus Miles aanbieding te activeren, gebruik maken van overige Bonus Miles aanbiedingen of spaaraanbiedingen en gebruik maken van inwisselaanbiedingen. Om gebruik te maken van een Bonus Miles aanbieding moet je eenmalig inloggen met je Air Miles kaartnummer. Door in te loggen, kun je ook je saldo bekijken.

 

Via het scherm ‘Partners’ kun je bekijken waar je Air Miles kunt sparen en inwisselen. Daarnaast krijg je direct een overzicht van de goede doelen waar je aan kan doneren. Via de tab ‘Locaties’ kun je makkelijk partners vinden door op plaats, postcode of huidige locatie te zoeken. Vanwege de grote hoeveelheid locaties worden slechts de locaties van partners getoond die binnen een bepaalde straal liggen ten aanzien van de laatste zoekopdracht.”

Waarom dit initiatief?

“Op de eerste plaats is de app ontstaan vanuit het idee om het Air Miles programma makkelijker te maken. Spaarders kunnen nu onderweg en al winkelend hun saldo checken en hebben altijd de informatie bij de hand waar je de Air Miles kan sparen en inwisselen. Een ander groot voordeel is dat je geen coupons meer hoeft te printen en in de portemonnee hoeft te stoppen. De meeste Bonus Miles aanbiedingen kunnen via de app worden geactiveerd waarna ze automatisch worden bijgeschreven. Naast voordelen voor de spaarders biedt de app ook voordelen voor de partners van Air Miles doordat de app een nieuw DM kanaal biedt waarop relevante aanbiedingen kunnen worden gepresenteerd. Dat maakt Air Miles als marketinginstrument voor onze partners nog krachtiger.”

Hoe werkt het?

“Om automatisch Bonus Miles te kunnen sparen en het Air Miles saldo getoond te krijgen, moet je eenmalig inloggen met je Air Miles kaartnummer. Voor het inloggen heeft Air Miles bewust gekozen voor het kaartnummer om de procedure klantvriendelijker te maken. Hierdoor kan in theorie het saldo worden gecheckt van een willekeurig kaartnummer. Daarin zien wij weinig kwaad. Wanneer je de Air Miles wil inwisselen in de winkel is de fysieke kaart nodig in combinatie met een aantal persoonsgegevens en bij online inwisselen is de combinatie username en password nodig.”

[vimeo]https://vimeo.com/22333126[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“De app is gratis voor platformen: iPhone, Android en BlackBerry (BlackBerry bevindt zich nog in goedkeuringsfase). Momenteel zijn we nummer 3 in Top gratis in App Store. Binnen 24 uur hadden we bijna 4.000 downloads (waarvan 87,4% iPhone).”

Wie is betrokken?

“De bouw van de app is verzorgd door Service2Media. De opdrachtgever voor bouw is Loyalty Management Netherlands B.V. oftewel Air Miles. Intern hebben heel wat collega’s een bijdrage aan het resultaat geleverd. Hoofdrolspelers zijn Lisette Hartwijk – de Jonge als projectbegeleider en ikzelf (Robbert Visser) als eindverantwoordelijke.”