Gespot

Amikasa: Richt je woning 3D in

0

Je huis inrichten terwijl je achter de computer zit. Een gesprek met Martine de Visscher over Amikasa.

Wat doet de site?

Amikasa is de plek waar je eigen huis online bouwt en inricht. Waar je jouw woning aanpast aan de nieuwste trends, en waar je straks ook al je aankopen voor in het huis doet. Dat laatste is nu nog niet mogelijk, maar tot die tijd bieden we Amikasa BETA; de eerste release van onze site die onze gebruikers hun woning snel en eenvoudig online na laat bouwen en naar eigen smaak laat inrichten.”

Waarom deze site?

“We weten hoe leuk het is om met je interieur bezig te zijn. Je inrichting volledig op smaak brengen; we kunnen er geen genoeg van krijgen. Althans, bij wijze van spreken dan. Want het zoeken naar dat nieuwe behang, die speciale designstoel of die grotere eettafel kan ook erg tijdrovend zijn. En wanneer het oog eenmaal op iets gevallen is, doet zich meteen de vraag voor: staat of past het wel in mijn inrichting?”

Hoe werkt de site?

“Op Amikasa kan je jouw woning eenvoudig in 3D nabouwen. Zodra de woning staat, kun je er in realtime 3D doorheen lopen en  inrichten met de verschillende items uit onze collectie. Banken, vloerkleden, tafels, keukens, schilderijen; ze kunnen allemaal aan de inrichting worden toegevoegd. Voor particuliere gebruikers is Amikasa volledig gratis.”

Wat zijn de facts?

“De BETA-versie van Amikasa draait nu een maand, en de eerste reacties zijn erg positief. Er zijn ook veel verbeterpunten, maar dat weet je als je met een BETA-release komt. Van onze gebruikers horen we dat met name de collectie meubels wel wat uitgebreider mag. Daar zijn we dan ook druk mee bezig, nog deze maand wordt het assortiment verdubbeld. Ook werken we hard aan de de mogelijkheid om straks ook echt via Amikasa te kunnen shoppen, maar dat heeft nog wel wat voeten in de aarde.

Genoeg aandachtspunten dus, maar wat overheerst zijn de positieve reacties van gebruikers. En niet alleen in Nederland, ook daarbuiten. Vorige week woensdag heeft het Amikasa-team in het Spaanse A Coruna de CGArchitect Award voor beste Realtime Applicatie in ontvangst mogen nemen.”

Wie maakt de site?

“De Amikasa site is een initiatief van INDG, een 3D-studio met vestigingen in Amsterdam en Groningen. INDG ontwikkelt 3D-applicaties, -websites en -animaties vanuit de gedachte Experience 3D.”