Gespot

ANWB Verkeer: Verkeersinformatie op je iPad

0

Goed voorbereid de weg op voorkomt ergernissen. Daarom kun je nu ook op je iPad de laatste verkeersinformatie vinden van files tot waar er geflitst wordt. In gesprek met Kim Goosen van de ANWB.

Wat is het?

“De ANWB heeft een nieuwe app voor de iPad gelanceerd: ANWB Verkeer. Hiermee kan je als gebruiker van de iPad in één oogopslag de actuele verkeersinformatie zien.”

Waarom dit initiatief?

“De ANWB wil weggebruikers constant informeren over de actuele verkeerssituatie. Zo ook over de verwachte verkeersdrukte. Uniek aan deze app is dat je zelf onderdelen kunt indelen, zodat hij aansluit op jouw wensen.”

Hoe werkt het?

“Zodra je de app opent, zijn er drie categorieën: verkeer, verkeersnieuws en weer:

  • Verkeer: op het filekaartje van Nederland kan de gebruiker inzoomen op de gewenste regio. Daarnaast kun je lezen waar de files staan, de verkeersverwachting voor de komende spits bekijken, via webcams een blik op verschillende bekende knelpunten werpen en waar er geflitst wordt.
  • Verkeersnieuws: lees de achtergrondinformatie, de tweets van @ANWBverkeer of de wekelijkse column van een van de filelezers. Daarnaast kun je ook het laatste verkeersnieuws beluisteren.
  • Weer: het weer is van belangrijke invloed op de situatie op de weg. Daarom biedt Buienradar het laatste nieuws over het weer.”

 

Wat zijn de facts?

“We hebben deze app pas net geïntroduceerd, dus we hebben helaas nog geen resultaten.”

Wie is betrokken?

“De verkeersinformatie op de app wordt aangevuld met meldingen van de wegenwacht en een groep actieve leden die dagelijks op de weg zitten.”

Updated

“Vanaf 14 april 2011 staat ook onze Android-app live. Naast de bekende verkeersinformatie-items zoals de filekaart, flitsers en werkzaamheden, is uniek aan de app dat ANWB-leden met een Android-toestel alerts kunnen krijgen op hun vaste routes. Leden kunnen op een door hun gekozen tijdstip op een vaste route (bijvoorbeeld woon-werk) een melding krijgen wanneer er file op die route staat. We geven ze hiermee de mogelijkheid eerder van huis te vertrekken of voor een ander vervoermiddel te kiezen. De app is gratis te downloaden in de Android-store.”