Gespot

Artis-app: Ontdek de vergeten dieren in Artis

0

Met de Artis-app kunnen bezoekers van dierentuin Artis de Vergeten Dieren route op extra leuke, informatieve manier afleggen. Sanne Wijbenga, art director bij Fabrique, vertelt.

Wat is de Artis-app?

“De Artis-app is een app waarmee je via GPS de Vergeten Dieren route door Artis kunt lopen. Tijdens het lopen van deze route kun je 10 bijzondere dieren ontdekken. Van ieder dier kun je een filmpje bekijken waarbij Aart Staartjes meer vertelt over het dier. Daarnaast bevat de app bezoekersinformatie zoals openingstijden, route en een dagagenda.”

Waarom dit initiatief?

“Artis voert ieder jaar een zomercampagne om bezoekers nieuwe redenen te geven om naar Artis te komen. In de zomercampagne 2012 worden tien ‘Vergeten Dieren’ in de schijnwerpers gezet. Dawn kwam bij ons met het idee om iets met ‘vergeten dieren’ te doen. De leeuwen, olifanten en giraffen trekken altijd veel bezoekers, maar welke dieren staan in hun schaduw? Samen met Dawn hebben we dit idee verder uitgewerkt. Met de ‘Vergeten Dierenroute’ zetten we 10 van deze bijzondere dieren, zoals de BredeFflappentak, de Dwergoestiti en de Kleine Kantjil, in een welverdiend zonnetje. Dawn heeft de offline campagne verder uitgewerkt. Aan ons was de uitdaging het concept interactief te maken, online te verdiepen en te versterken.”

Hoe werkt de Artis-app?

“Je downloadt de Artis iPhone-app of Artis Android-app en kunt direct de route gaan lopen. De vergeten dieren hebben elk een nummer dat correspondeert met het nummer op de route. Met één klik ontsluit je meer informatie over het dier door middel van een filmpje en een verhaal. Als extraatje belonen we de app-gebruikers met ‘wist-je-datjes’: exclusieve weetjes van de verzorgers. Terwijl je met de app door Artis loopt ontdek je pas écht hoe bijzonder de Vergeten Dieren zijn. Bezoekers kunnen Artis helpen de Vergeten Dieren uit de vergetelheid te halen. Zowel via de website als via de app kunnen de dieren gedeeld worden op Facebook en Twitter.”

 

Wat zijn de facts?

“Bezoekers van Artis maken graag gebruik van de app want hij is inmiddels 7.000 keer gedownload. Daarnaast biedt de app in de toekomst de mogelijkheid tot uitbreiding met andere routes.”

Wie is er betrokken bij de Artis-app?

“Het campagneconcept en de Vergeten Dieren-video’s zijn ontwikkeld door Dawn. De online campagne en de Artis-app werden gemaakt door Fabrique. Alles uiteraard in nauwe samenwerking met opdrachtgever Artis!”