Gespot

Arts Holland-app: Je persoonlijke culturele route bij stedentrips

0

Arts Holland, dat het unieke Nederlandse kunst- en cultuuraanbod in de etalage zet voor de internationale cultuurtoerist, heeft haar portfolio uitgebreid met een unieke app. Deze app maakt het bezoekers van Nederland mogelijk om op eenvoudige manier een ‘travel list’ en route te creëren op basis van persoonlijke interesses. Kim Nanne, Projectmanager van Arts Holland, vertelt.

Wat is het?

''Met de Arts Holland Travel Guide kun je een gepersonaliseerde reislijst samen te stellen, zowel vanaf de site als de app. Aan de hand van disciplines, agenda, routes en een kaart kun je events en locaties in de vier grote steden toevoegen. De persoonlijke ‘travel list’ gidst je vervolgens door de steden aan de hand van een routebeschrijving. Door eigen foto’s toe te voegen, kun je de reisbeleving verder personaliseren. Bovendien kun je deze tijdens en na de reis herbeleven en delen met vrienden via social media.”

Waarom dit initiatief?

''De app is zowel on- als offline te gebruiken zodat de toerist hoge roamingskosten kan vermijden. De gebruikersvriendelijke app is compleet geïntegreerd met de Arts Holland website, de Arts Holland-kaart en gelinkt aan het Arts Holland Open Data Platform.

Arts Holland zet in op een structurele en collectieve samenwerking tussen de toeristische en culturele sector. Doel is om de internationale cultuurmarketing van Holland naar een hoger plan te tillen. Door onder meer culturele en toeristische data te verzamelen en bij elkaar te brengen op één Open Data Platform, ontstaan er mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe services en diensten voor een groeiende doelgroep. Immers, Nederland is de laatste jaren een steeds populairdere reisbestemming geworden onder cultuurtoeristen. En terecht, Nederland heeft de hoogste kunst- en cultuurdichtheid ter wereld. Vandaar ook de Arts Holland-slogan <em>discover the world’s arts district</em>.”

Hoe werkt het?

'Arts Holland is ook aantrekkelijk voor datapartijen en de creatieve industrie. Zij kunnen de informatie uit het innovatieve linked Open Data Platform naar believen aanvullen en gebruiken. Met de ‘travel guide’ app wil Arts Holland de culturele, toeristische en creatieve sector prikkelen om zelf aan de slag te gaan. Door het verrijken van de data en deze te koppelen aan bijvoorbeeld location based services, zou een jazzblog een specifieke jazzroute kunnen lanceren die is gekoppeld aan actuele speeldata van jazzevents en bijzondere jazzvenues. De mogelijkheden zijn onbegrensd, ook omdat het Open Data-aanbod dagelijks toeneemt.”

https://vimeo.com/31784497

Wat zijn de belangrijkste facts?

''De app wordt inmiddels actief gebruikt door ruim 4000 mensen, voornamelijk in de V.S. en Engeland.''

Wie is er bij betrokken?

''Arts Holland is een structureel samenwerkingsverband tussen NBTC Holland Marketing, de Nederlandse Uitburo’s en Waag Society. Total Active Media is als partner betrokken bij de vormgeving en ontwikkeling van de Arts Holland app en website. De campagne wordt financieel mogelijk gemaakt door de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, de provincies Noord-Holland en Utrecht en Stadsregio Amsterdam. Daarnaast investeren KLM Royal Dutch Airlines, Stichting Internationale Culturele Activiteiten (SICA) in Arts Holland.''