Gespot

AutoAfspraak: Online je APK-afspraak maken

0

Niet meer in de wacht worden gezet als je een afspraak wilt regelen. Een gesprek met Rens Visser van A2SP over Autoafspraak.

Wat doet de site?

“Op AutoAfspraak kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, kosteloos een afspraak inplannen voor bijvoorbeeld een APK-, onderhoud-, reparatie- of bandenafspraak bij een garage naar keuze.”

Waarom deze site?

“Op AutoAfspraak kunnen alle autobedrijven in Nederland zich aanmelden. Lidmaatschap van een branchevereniging of afnemer van een bepaalde leverancier zijn, is dus geen voorwaarde – in tegenstelling tot concurrerende sites. AutoAfspraak is een onafhankelijk platform en dat is uniek in Nederland. In de zoekresultaten worden bedrijven met een online agenda eerst getoond en bedrijven zonder online agenda daaronder. Consumenten kunnen een mail sturen naar bedrijven zonder online agenda. Deze emails worden door A2SP opgepakt voor het opvolgen van leads.”

Hoe werkt de site?

“Je maakt in 4 stappen een afspraak met een autobedrijf. Je kiest een plaats, vervolgens een garage in die plaats en dan een datum en een tijdstip dat je het beste uitkomt. Daarna vul je jouwe gegevens in, waarna je per SMS een code ontvangt om de afspraak te bevestigen. De afspraak wordt per mail naar de consument en het autobedrijf bevestigd.”

 

Wat zijn de facts?

“Er zijn inmiddels bijna 1000 autobedrijven aangesloten; een goede landelijke dekking. Voor de B-2-B kant geldt: no cure, no pay. Bedrijven betalen per gemaakte afspraak, dus geen vaste maandelijkse kosten. Voor B-2-C geldt dat het maken van een afspraak gratis is: je krijgt een bevestiging per SMS en e-mail en een reminder vlak voor je afspraak.Er is een partnership met Sanoma voor het genereren van bereik.”

Wie maakt de site?

AutoAfspraak is van A2SP, leverancier van online diensten aan de autobranche. A2SP is vooral bekend in de autobranche als leverancier van RDW diensten en kentekenkoppelingen. A2SP is ruim 10 jaar actief in de autobranche en is gevestigd in Utrecht en heeft een team van 25 medewerkers.”