Gespot

AutoTrader App: Vind je droomauto op locatie

0

Met je iPhone checken waar die auto staat en hoeveel hij kost. Een gesprek met Peter Oosterwal van AutoTrader over de AutoTrader App.

Wat doet de applicatie?

“AutoTrader met ruim 2 miljoen bezoekers per maand speelt in op de mobiliteitswens van de bezoekers. Met onze Auto Trader App maken we het vinden van je nieuwe auto, in de buurt, op kantoor of op locatie mogelijk. Je kan uiteraard op merk en model zoeken, maar ook uitgebreid en zelfs op de huidige locatie zoeken.

Omdat je een auto op locatie gaat kopen, vinden wij het belangrijk dat je zelfs wanneer je bij de dealer in een showroom staat, je  toch kan oriënteren op prijzen en actueel aanbod. Wanneer je ook de AWkentekencheck download, heb je de prijsopbouw en test verslagen van AutoWeek voor handen. Wat je een betere onderhandelingspositie geeft.”

Waarom deze applicatie?

“Op de mobiele site van Auto Trader hebben we veel iPhone bezoekers en daarom besloten we om een eigen app te ontwikkelen hen nog beter te bedienen. Dat die zeer gewenst was, blijkt wel uit de ruim 15.000 downloads in de eerste week na lancering. Op termijn zullen we de app nog verder uitbreiden met functionaliteiten die we nu al op onze website hebben, zoals bijvoorbeeld de gratis kentekencheck, meer top 5 rankings en andere goede ideeën die de lezers hieronder in de comments neerzetten.”

Hoe werkt de applicatie?

“De app is heel intuïtief te bedienen, een auto is zo gevonden en wanneer het kenteken van de aangeboden auto bekend is, kan je doorklikken naar de AWkentekenapp waar je  een schat aan informatie over deze auto terug vindt. Uiteraard ontbreekt het zoeken op postcode en zoeken op je huidige (GPS) positie niet, zodat je ook snel alle interessante auto’s in je omgeving kan vinden.”

Wat zijn de facts?

“De facts overtreffen onze stoutste droom. Behalve nu al 15.000 downloads is de applicatie al 85.000 keer opgestart – wat gemiddeld betekent dat hij al  6x is gebruikt. Dat iPhone gebruikers niet alleen mainstream zijn, blijkt uit het feit dat we naast de top 5, van zoek opdrachten (1. BMW, 2. Audi, 3. Volkswagen, 4. Volvo, 5. Renault) ook de longtail van autokopend Nederland bedienen en exoten als Morgan, Microcar Oldsmobile, Datsun, Noble, Autobianchi, Mercury, Mega, Talbot  en Bellier zijn in onze statistieken terug vinden.”

Wie maakt de applicatie?

“Het product managment team van Auto Trader heeft samen met ShareWire deze applicatie ontwikkeld. Kort geleden hebben we met ShareWire ook de AWkentekencheck app gelanceerd en binnenkort staat er eveneens een app voor AutoWeek op het menu.”