Gespot

Baby Connection: App voor aanstaande ouders

0

De aanstaande papa voelt zich tijdens de zwangerschap vaak aan de zijlijn staan. Met de Nutricia Baby Connection app krijgt ook hij tips. In gesprek met Geoffrey Hantson, Lansen Walraet en Kris Hoet Head van Duval Guillaume Antwerp/Modem.

Wat is het?

“Nutricia Baby Connection is een zwangerschapsapplicatie voor koppels op de iPhone. “

Waarom dit initiatief?

“NutriciaBaby wil als producent van babyvoeding zo vroeg mogelijk een ondersteunende rol spelen voor moderne ouders. 
Met deze app brengt ze niet alleen een pak ondersteunende info voor de mama, ze geeft haar ook de mogelijkheid om de papa meer bij de zwangerschap te betrekken op een heel innovatieve manier.”

Hoe werkt het?

“De app heeft twee versies: een mama- en een papaversie. Wanneer beide versies op elkaars iPhone zijn geïnstalleerd,
 delen ze en gemeenschappelijke tijdslijn van de zwangerschap. Met de app kunnen beide de mooiste momenten tijdens de zwangerschap vastleggen op hun tijdslijn. Dat kan met foto, video, geluid of tekst. Die momenten kunnen eventueel ook met vrienden gedeeld worden.
 Beide apps synchroniseren automatisch met elkaar.

 Wanneer de twee gekoppelde apps in elkaars buurt komen, kan je ze letterlijk met elkaar verbinden. Beide schermen van de iPhones vormen dan één groot scherm, waarmee je doorheen de gezamenlijke tijdslijn kan lopen.

 

Met de mama app kun je je gemoedsgesteldheid ingeven, de papa app krijgt dan meteen een update en tips hoe hiermee om te gaan. 

De app bevat gedurende de hele doorloop van de zwangerschap een schat aan informatie over wat er zich op elk moment precies afspeelt met het kind en de mama. De papa krijgt aangepaste info.

”

Wat zijn de facts?

“Na één dag 400 downloads

.”

Wie is betrokken?

“De app werd ontwikkeld door DuvalGuillaume Antwerp/Modem, samen met Appstrakt.”