Gespot

BB Art app: Persoonlijke beleving van kunstwerken

0

De BB Art app is een nieuwe app waarmee de gebruiker met behulp van augmented reality direct kan zien hoe een kunstwerk thuis, bijvoorbeeld boven de bank, staat. Wijnand de Groot, oprichter en eigenaar van BB Art, vertelt.

Wat is de BB Art App?

“In samenwerking met Innovader heb ik met een team van vier mensen de BB Art app ontwikkeld, om direct te kunnen zien hoe een kunstwerk bij jou thuis past. Het doel van de app is om kunst toegankelijk te maken voor een groter publiek. Veel mensen vinden het eng om een galerie binnen te stappen en denken dat kunst te duur is. Deze app haalt de galerie bij jou in huis en verlaagt de drempel om kunst aan te schaffen. Voor kunstenaars en galerieën bestaan er verschillende abonnementen op de app.”

Waarom dit initiatief?

“Kunst is voor iedereen, daarom brengt BB Art kunstenaar en consument bij elkaar. Wij bieden je niet alleen een online galerie, bij ons ontmoet je ook je favoriete kunstenaar. Kijk en luister naar het verhaal van nieuwe Nederlandse talenten voor een persoonlijke beleving van jouw favoriete beeld of schilderij. Video-opnames van de kunstenaar geven direct een persoonlijke beleving bij het werk van de kunstenaar en voegen emotie toe aan het schilderij. Om de emotionele ervaring helemaal compleet te maken hebben we de BB Art app ontwikkeld, waarmee de gebruiker ook direct kan zien hoe een kunstwerk in huis staat.”

Hoe werkt de BB Art app?

“Heel eenvoudig, in de app kun je selecteren op kunstenaar, prijs en tag. Zoek je bijvoorbeeld op Jan Schoonhoven Jr., dan krijg je zijn kunstwerken te zien. Daarna kun je een keuze maken of je het schilderij in een standaard interieur wilt zien of in je eigen interieur. De foto’s kun je bewaren om later nog eens te bekijken of om ze te mailen naar een vriend. Hierbij wordt zowel de foto van het gekozen kunstwerk in het interieur verzonden als een foto van het originele werk. Ook kun je van een aantal kunstenaars direct via een link een video bekijken bij het geselecteerde kunstwerk.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“De BB Art App is gratis te downloaden voor de gebruiker. Kunstenaars en galerieën kunnen zich abonneren en voor studenten aan de kunstacademie is de app maximaal drie weken gratis te gebruiken. Statistieken zijn er nog niet, want de nieuwste 1.1 versie van de app staat pas sinds eind januari in de App Store.”

Wie is er betrokken bij de BB Art App?

“Samen met Erik van der Zijden, oprichter van Digiredo, Ronald van Woensel en Remco Bron van Innovader heb ik, Wijnand de Groot, oprichter van BB Art, het idee