Gespot

Beagleboxx: Nooit meer vervelen in het ziekenhuis

0

Met een iPad en speciaal ontwikkelde apps vervelen patiënten zich niet meer en hebben zij direct visuele informatie over hun aandoening of ziekte ter beschikking. Peter Sommer, oprichter van BeagleBoxx, vertelt.

Wat is het?

"Veel patiënten hebben last van verveling, eenzaamheid en stress. BeagleBoxx levert hier een adequate oplossing voor door patiënten toegang te geven tot relevante informatie op het moment dat zij het nodig hebben. Zo verzorgt BeagleBoxx via de BeagleBoxx iPad een breed entertainmentaanbod, waaronder televisie, kranten, boeken, internet en games.

Daarnaast biedt BeagleBoxx een applicatie die ingezet wordt om communicatieprocessen tussen professionals en patiënten te vergemakkelijken en is hierbij gelijk ook de oplossing voor het BYOD (Bring Your Own Device)-vraagstuk. Onze oplossing verhoogt de kwaliteit en de efficiëntie van het zorgproces, zowel voor de patiënt als de professional. De patiënt kan de app op zijn of haar eigen tablet of smartphone installeren en is op maat gemaakt op basis van de wensen van het ziekenhuis. BeagleBoxx heeft ook een oplossing om feedback vanuit patiënten te organiseren, zoals met een enquête. Ook kan onze feedbackoplossing gekoppeld worden aan de informatie voor patiëntenvoorziening, zodat het een compleet lerend proces wordt.."

Waarom dit initiatief?

"Het idee ontstond toen zowel mijn zoontje als mijn vader in 2010 enige tijd in het ziekenhuis moesten verblijven. Beiden verveelden zich stierlijk tijdens hun behandeling. De ontspanningsmogelijkheden binnen het ziekenhuis bleken niet te voldoen. Na marktonderzoek in Nederland en België was het duidelijk dat er absoluut een markt is voor het BeagleBoxx-serviceconcept."

Hoe werkt het?

"Ziekenhuizen of zorginstellingen die met BeagleBoxx werken kunnen patiënten voorzien van een iPad met daarop voorgeïnstalleerde apps zoals bijvoorbeeld kranten, tijdschriften, televisiekanalen, games en social media. Ziekenhuizen kunnen ook op maat gemaakte apps (PIECA) aanbieden waar content van het ziekenhuis over bijvoorbeeld de afdeling, behandeling, artsen of nazorg wordt weergegeven. Deze apps kunnen geïnstalleerd worden op de tablets of smartphones van de patiënten zelf (BYOD).

PIECA richt zich op het ontsluiten van informatie en kennis die in brochures, video’s en audio voor handen is op afdeling- en ziektebeeldniveau. Ook maken we het mogelijk de huidige kennis, die zich bevindt 'in de hoofden van artsen en verpleegkundigen', maar nog niet verwerkt is in brochures, op een zeer eenvoudige manier in PIECA op te nemen. Zo kan iemand met een kruisbandreconstructie via een 3D-presentatie zien hoe een knie precies in elkaar zit en welke gevolgen de ingreep heeft op zijn revalidatie en herstel. De kennis van de arts wordt zo visueel gemaakt voor de patiënt.

PIECA kan per afdeling volledig op maat ingericht worden, waarbij ook de overkoepelende huisstijl van het ziekenhuis gehanteerd kan worden. Ook de naam en de indeling van PIECA zijn volledig individueel te bepalen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het dagelijks op individueel aangaan van de dialoog met patiënten en te vragen naar bevindingen en behoeften door middel van een enquête."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Momenteel draait het BeagleBoxx-concept in acht ziekenhuizen verspreid over Nederland en België en werken we samen met onder andere CliniClowns en Pinc Rocade Healthcare. We hebben al meer dan 18.000 uur ervaring opgedaan in de praktijk. Dit varieert van uitgebreide proeven tot daadwerkelijke dagelijkse uitvoering. Hierbij blijven we continu op zoek naar de beste oplossing voor de patiënten op de afdelingen waar wij aanwezig zijn. Daarnaast kijken we continue of we de afdelingen kunnen assisteren bij hun dagelijkse uitvoering, door bepaalde processen te vereenvoudigen."

Wie is er bij betrokken?

"Samen met Pieter Ruijssenaars werk ik met veel passie en trots aan het Beagleboxx-concept."

Bron:   Beagleboxx  - Download