Gespot

Bedrijfspand: Vraag en aanbod bedrijfsonroerendgoed

0

Een marktplaats voor bedrijfobjecten. Een gesprek met Henk Jan Bijmolt over Bedrijfspand.

Wat doet de site?

“Bedrijfspand is al 8 jaar een gratis vastgoedportal voor vraag en aanbod van bedrijfsonroerendgoed. Zowel makelaars, MKB ondernemers en andere vastgoedpartijen kunnen gratis hun bedrijfobject toevoegen aan onze online marktplaats. Hun aanbod wordt gratis gematcht met inmiddels ruim 10.000 zoekopdrachten. Bedrijven en organisaties op zoek naar bedrijfshuisvesting, kunnen ook zonder kosten een zoekopdracht plaatsen. Nieuw op Bedrijfspand is – naast het nieuwe design en de uitgebreide zoekmogelijkheden – de verhuisgids voor bedrijven met handige tips bij bedrijfsverhuizingen.”

Waarom deze site?

“In 2001 waren er geen serieuze alternatieven voor Funda zakelijk. Deze website van Bedrijfspand is inmiddels een ware aanvulling op Funda in Business. Waar op Funda uitsluitend NVM makekaars hun bedrijfspanden promoten, heeft Bedrijfspand overige makelaars en vastgoedaanbieders aan zich weten te binden.  Absoluut uniek is dat pandaanbieders (optioneel) een gratis raamposter te huur of te koop ontvangen en toegang krijgen tot standaard huurcontracten.”

Hoe werkt de site?

“Een pand aanbieden gaat heel eenvoudig. Ook kun je 5 foto’s toevoegen en kiezen voor extra’s als een url van de website of opvallende vermelding. Tot slot hebben ondernemers de mogelijkheid een zakelijke bedrijfspandhypotheek, bog taxatie en bouwrapport aan te vragen via de website.”

 

Wat zijn de facts?

“Bedrijfspand trekt dagelijks ruim 3000 unieke bezoekers. Inmiddels staan er bijna 6000 bedrijfsobjecten op de site en worden dagelijks tientallen matches verstuurd naar partijen die een zoekopdracht hebben uitstaan. Bij het verwijderen van een pand geeft meer dan 45% aan dat het object verkocht, dan wel verhuurd is dankzij de advertentie op Bedrijfspand. Het businessmodel van Bedrijfspand heeft nog steeds de focus op een gratis format voor zowel zakelijke aanbieders  als bedrijfsonroerendgoed zoekers. Door grote volumes komen de inkomsten binnen via CPM banners en bijproducten zoals de genoemde bedrijfshypotheken. In de toekomst proberen we nog betere vastgoedmatches te maken en meer extra’s te verkopen zoals een opvallende logovermelding voor makelaars en regioadvertenties.”

Wie maakt de site?

Bedrijfspand is gevestigd in Groningen en heeft 3 medewerkers. De dagelijkse leiding ligt bij Jop Reyntjes, ook verzorgt hij de technische ontwikkeling. Ad7 Media verzorgt de bannerverkoop op de site voor de zakelijke markt. Tot slot hebben we een partnerprogramma via Cleafs.”