Gespot

BeethovenApp: Preventieve bescherming tijdens noodsituaties

0

Beethoven is een revolutionaire smartphone-app die de gebruiker maximale preventieve bescherming wil bieden tijdens noodsituaties. Patrick Horst, bedenker en oprichter van de app, vertelt.

Wat is het?

BeethovenApp is een revolutionaire smartphone applicatie die de gebruiker preventieve bescherming biedt tijdens diverse noodsituaties en momenten waarbij extra veiligheid en bescherming gewenst is. Door middel van een zogeheten ‘panic button’ kan de gebruiker een netwerk van vooraf ingestelde contacten inlichten dat er zich een noodsituatie voordoet. De app stuurt vervolgens een SMS en/of e-mail naar deze contacten met daarin je GPS-locatie. Deze locatie zal elke minuut automatisch ververst worden zodat je netwerk precies weet waar je jezelf bevind. BeethovenApp werkt met verschillende abonnementsvormen. Zo is het ook mogelijk om je alarm door te sturen naar de alarmcentrale van Securitas die vervolgens adequate hulp kan bieden.”

Waarom dit initiatief?

“De aanleiding voor het lanceren van deze app is dat het moederbedrijf van BeethovenApp, Via-WAVE, weliswaar gespecialiseerd is in communicatiemiddelen en beveiliging maar zich vooral focust op bedrijven en een selecte groep particulieren. Ik wilde de consument ook deze beveiliging bieden, omdat ik zag dat er veel behoefte aan was en dat er nog geen app op de markt is die zoveel verschillende functies biedt op het gebied van beveiliging.”

Hoe werkt het?

“Er is een groot scala aan extra functies mogelijk. De BeethovenApp-gebruiker heeft toegang tot een GPS-webportal waar verschillende opties beschikbaar zijn. Zo kan er ook bijvoorbeeld een ‘batterij laag’ en ‘veilige zone’ ingesteld worden. Als de gebruiker dit instelt wordt er automatisch een sms en/of e-mail verstuurd naar je ingestelde netwerk van bekenden als de telefoon van de gebruiker een lage batterij stand heeft. Deze functie is bijvoorbeeld handig voor oudere mensen die vergeten hun telefoon op te laden en door handicap, ziekte of andere rede wel bereikbaar dienen te blijven.

De veilige zone functie is ook vooraf in te stellen op het GPS-webportal. Thuisblijvers zullen automatisch een bericht ontvangen wanneer hun kind bij de sportclub is aangekomen en ook weer vertrekt. Op deze manier kunnen vooral ouders een extra oogje in het zeil houden zonder dat het kind moet inleveren op zijn zelfstandigheid. De app werkt via het GPS- en GSM-netwerk voor nauwkeurige locatie bepaling en is beschikbaar voor BlackBerry, Windows Mobile, Android, Symbian en iPhone.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Het businessmodel van BeethovenApp is gebaseerd op het optimaliseren van de toegankelijkheid van de app. Zo werkt de app met verschillende abonnementen genaamd Symphonies. Op deze manier kan de gebruiker zelf bepalen welke Symphonie het beste bij hem of haar past en zul je dus ook nooit voor onverwachte kosten te komen staan. Je betaalt alleen voor de functies en services die je ook daadwerkelijk gebruikt. BeethovenApp is nu 3.5 maand op de markt en heeft ongeveer 3000 downloads. De iPhone-app is nog maar net geïntroduceerd, dus daar zijn nog geen cijfers van bekend.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik, Patrick Horst, ben de bedenker van BeethovenApp en oprichter van Via-WAVE, heb deze app ontwikkeld in samenwerking met FindWhere. BeethovenApp werkt ook nauw samen met de alarmcentrale van Securitas die (binnen bepaalde abonnementen) de alarmafhandeling verwerken.”