Gespot

Beknown: Professioneel netwerk op Facebook

0


BeKnown
is een professionele netwerkapplicatie van Monster(board) voor Facebookgebruikers. Met de applicatie kunnen gebruikers een professioneel netwerk opzetten op Facebook. Samantha Nagtegaal-Waas, Manager Marketing and Communications Monsterboard, vertelt.

Wat is BeKnown?

“Met de Facebook-app BeKnown kunnen gebruikers kunnen een professioneel netwerk opzetten op Facebook, waarmee ze persoonlijke en zakelijke contacten en content gescheiden kunnen houden, toegang hebben tot vacatures, aanbevelingen kunnen ontvangen en geven en daarnaast solliciteren. Monsterboard brengt werkgevers in contact met de juiste kandidaten en doet dat nu dus ook via BeKnown. Daarbij wordt networking gecombineerd met het plaatsen van een vacature, branding, referrals en een scala aan producten en middelen voor mensen die zoeken naar een baan en hun potentiële werkgevers. De applicatie is in 19 talen en 35 landen geïntroduceerd en is beschikbaar op elke locatie waar je Facebook kunt vinden.”

Waarom dit initiatief?

“We wilden een product maken dat nieuwe waarde creëert op het gebied van professioneel netwerken. Facebook is nu een volwassen ontwikkelingsplatform, waardoor wij voelden dat we een betrouwbaar en waardevol sociaal instrument met alle benodigde functionaliteit konden creëren. Zoals gebruikers zullen zien wanneer ze de applicatie downloaden en gebruiken, is het een robuust product waarbij niet over één nacht ijs is gegaan. Daarnaast ziet het er erg leuk uit wat het interessant maakt voor alle generaties.”

 

Hoe werkt BeKnown?

“BeKnown leeft op Facebook. Er wordt bij het opzetten van je BeKnown account een koppeling gemaakt met je Facebook account of je dient een Facebook account op te zetten. Na het razendsnel opzetten van je profiel, door je Monsterboardprofiel te integreren of zelf een nieuwe op te zetten, kun je starten met het uitnodigen van connecties, badges verdienen, mensen aanbevelen en banen zoeken. Belangrijk: je connecties hoeven geen Facebookaccount te hebben om connectie van je te worden. Meer informatie over hoe het werkt, vind je op onze website.

https://www.youtube.com/watch?v=jCvVOyHl6Qk

Wat zijn de facts?

“We zijn pas een paar weken bezig en hebben nog geen resultaten ontvangen. Voor ons is het ook erg spannend wat we wereldwijd hebben bereikt in zo’n korte tijd. Op de eerste dag was er in ieder geval erg veel aandacht op Twitter en in de pers, we hebben veel vragen ontvangen. Wat mij betreft is dit de app die alles heeft voor generatie Y en bestaande professionals die willen (starten met) netwerken. Hiernaast hebben we de band met onze doelgroepen de afgelopen jaren zo versterkt dat ik durf te zeggen; Be aware of BeKnown!”

Wie is er betrokken bij BeKnown?

“Monster Worlwide heeft een groot development team. Aan de ontwikkeling van BeKnown hebben verschillende mensen van dit team gewerkt. Ook het wereldwijde marketing en PR team van Monster heeft en is nog enorm hard aan het werk. Het is een feest om aan dit project te werken, social te zijn en als enige carrièresite deze stap te maken. Social media waren al een verrijking van ons vak en de engagement marketingstrategie die we zijn gestart vorig jaar. Met BeKnown wordt dit alleen maar interessanter.”