Gespot

Benzine-Jip: Betaal nooit meer teveel voor een volle tank

0

Sinds kort kun je met de benzine-Jip eenvoudig op je mobiele telefoon zien waar je in de buurt het goedkoopst benzine kunt tanken. Martijn van Paassen vertelt over deze app.

Wat is de benzine-Jip?

“De benzine-Jip laat aan de hand van Google maps zien bij welk tankstation in de buurt je het goedkoopst kan tanken. De moeite waard, want je kunt tot wel 5 euro per tankbeurt besparen. Waar in Nederland je ook bent. De prijsinformatie van de benzine-Jip is actueel want deze wordt  dagelijks ververst. Bovendien houdt de benzine-Jip rekening met de voorkeuren en auto van de gebruiker. De app is gratis te downloaden in de App Store.”

Waarom dit initiatief?

“Brandstofprijzen zijn voor een automobilist moeilijk te vergelijken, omdat tankstations prijzen hanteren die worden gebaseerd op verschillende adviesprijzen. Bovendien wijzigen de prijzen soms dagelijks, waardoor het aan de pomp moeilijk is in te schatten of je nu duurder of goedkoper uit bent. Daarom lanceert Jip een iPhone app met het Nationaal Prijspeil: de gemiddelde brandstofprijs van Nederland. Eén die niet uit de lucht komt vallen, maar gebaseerd is op de werkelijk betaalde prijzen aan de pomp. Zo zie je direct hoeveel je bespaart ten opzichte van de rest van Nederland.”

Hoe werkt de benzine-Jip?

“De benzine-Jip werkt heel eenvoudig. Eerst stel je je persoonlijke instellingen in voor het soort brandstof en de tankinhoud van je voertuig. Daarna zie je in één oogopslag op de kaart waar je in de buurt het meeste voordeel per tankbeurt kunt halen. Selecteer een tankstation, bekijk alle gegevens, volg de route naar het station en bespaar!”

Wat zijn de facts?

“De benzine-Jip  is sinds de lancering op 19 december 2011 meer dan 50.000 keer gedownload. In de app zijn alle benzinestations van Nederland opgenomen, en heb je de mogelijkheid om de grootte van je tank, het merk benzinestation en het soort benzine dat jij tankt, in te stellen.”

Wie is er betrokken bij de benzine-Jip?

“De benzine-Jip is een initiatief van krachtenbundel Jip. Krachtenbundel Jip wil diensten weer maken zoals we ze het liefste zien: eenvoudig, overzichtelijk en voordelig. De iPhone app is gerealiseerd in samenwerking met IN10 Communicatie: een creatief bureau voor interactieve merkcommunicatie.”

Update 03-09-2012

“De populaire app voor iPhone (met al meer dan 125.000 downloads) toont je het echte prijsverschil per tankbeurt. En goed nieuws: de app is er nu ook voor Android! De vele verzoeken en tips die zijn binnengekomen hebben geresulteerd in een verbeterde app die nu zowel voor iPhone (update) en Android beschikbaar is. Op maandag 3 september is de app gelanceerd in Google Play. Betaal nooit meer teveel voor een volle tank!”