Gespot

Bonnevoy: Snelle & handige vakantiezoekmachine

0

Bonnevoy is een snelle vakantiezoekmachine, waarmee je niet zoekt op basis van je bestemming, maar op basis van je budget, vertrekdatum, aantal personen en andere reiswensen. Roland Boon, mede-oprichter van Bonnevoy, vertelt over de innovatieve zoekmachine.

Wat is Bonnevoy?

“Met Bonnevoy willen we een snelle zoekmachine bieden, die al je reiswensen meeneemt in je zoekopdracht. De zoekopdracht begint met je budget en reisperiode. Exacte reisdatums zijn niet nodig, zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je ergens in het voorjaar zes tot acht nachten op vakantie wilt. Met deze gegevens worden direct suggesties voor vakanties gegeven en vervolgens kun je extra wensen toevoegen. Wat voor temperatuur moet het op de plaats van bestemming zijn, hoe ver wil je reizen of hoeveel mag een gemiddeld restaurantje kosten? Na het beantwoorden van een vraag, worden de resultaten direct bijgewerkt en zie je welke opties nog beschikbaar zijn.”

Waarom dit initiatief?

“We liepen zelf tegen het probleem aan dat je vaak veel tijd kwijt bent om op internet een vakantie te vinden die aan je wensen voldoet. De keuze is enorm, maar het overzicht ontbreekt en daarom moet je vaak veel websites bezoeken om die ene vakantie te vinden. Bestaande vakantiezoekmachines en –vergelijkers vragen veelal eerst om een bestemming voordat je informatie krijgt over tickets, hotels of complete vakanties. Wanneer je echter zoekt met een bepaald budget in je hoofd in plaats van een bestemming wordt het zoeken een erg tijdrovend karwei. Daarom hebben wij een zoekmachine ontwikkeld waarbij je kunt zoeken op je vakantiewensen, zonder dat je gebonden bent aan een bestemming of specifieke datums.”

Hoe werkt Bonnevoy?

“De informatie over de vakanties wordt aangeleverd door verschillende aanbieders. Losse vluchten en hotels worden gecombineerd tot één vakantie en daarnaast zijn ook complete reizen van touroperators opgenomen in de index. Vervolgens voegen we zelf nog informatie over de bestemming toe aan de vakantie, zoals het weer en lokale prijsniveau. Bonnevoy is op dit moment nog in beta. Dat wil zeggen dat er nog kleine foutjes in de website kunnen zitten en nog niet alle functionaliteiten zijn geïmplementeerd. We hebben ervoor gekozen om als beta online te gaan om de website samen met onze gebruikers en hun feedback beter te kunnen maken.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“We zijn op dit moment pas een week online, maar de eerste reacties en resultaten zijn erg bemoedigend. Het verdienmodel is gebaseerd op commissies over geboekte vakanties die we als affiliate ontvangen.”

Wie is er betrokken bij Bonnevoy?

Bonnevoy is opgericht en ontwikkeld door Ewout Kleinsmann (23, Universiteit Twente) en mijzelf (23, Erasmus Universiteit). Tix, Expedia, Sunweb, Jiba, Gogo en X-travel zijn de partners waaruit ons huidige aanbod bestaat.”