Gespot

BontQ: Maak je software bijna perfect

0

De BontQ is een desktop app die ontwikkeld is in de VS en die ontwikkelaars helpt bij het registreren van bugs en bij het managen van projecten. In gesprek met Alex Rosenberg.

Wat is het?

“BontQ is een simpele, maar krachtige tool voor software developers die erop gericht is jou en je ontwikkelteam te helpen bij het registreren van bugs (bug tracking) en projectmanagement. We hebben geprobeerd om de perfecte balans te vinden tussen gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide feature mogelijkheden.”

Waarom dit initiatief?

“Bij analyse van de markt viel het ons op dat de beschikbare oplossingen in veel gevallen te gecompliceerd zijn voor gebruikers, erg duur of beide. Daarom zijn wij gaan nadenken over de ontwikkeling van een eigen systeem dat unieke features combineert met een gebruiksvriendelijkheid en een goede prijs. We wisten dat we, gezien het grote aanbod, niet zomaar een nieuw bug tracking systeem moesten lanceren. Een van de dingen die hebben toegevoegd is bijvoorbeeld de vraag hoe je bugs/problemen kunt visualiseren. We doen dit door de mogelijkheid te bieden om video’s op te nemen en screenshots te maken en deze direct te kunnen toevoegen aan onze geïntegreerde Desktop Client (voor een demonstratievideo, zie hier).”

Accepteer cookies

Hoe werkt het?

“Met BontQ kun je bugs registreren en feature aanvragen oplossen. Daarnaast kun je taken en projecten beheren en media uploaden (screenshots en video’s) vanaf de geintegreerde app, zodat je alles gedetailleerd kan laten zien. In de Wiki kun je documentatie opslaan. Ook kun je de status van de werkzaamheden binnen het project bekijken.”

 

Wat zijn de facts?

“We werken met maandabonnementen. Iedere bezoeker kan zich registreren voor een gratis trial van 30 dagen, zonder creditcard gegevens te hoeven opgeven. Als de proefperiode afloopt, geven we verschillende opties (van 9$ tot 149$) om over te stappen op een betaald abonnement. Sinds de lancering van afgelopen zomer, hebben we inmiddels honderden betalende klanten en nog veel meer trials die binnenkort geupgrade worden. We hebben ongeveer 10.000 bezoekers per maand.

Ons belangrijkste leerpunt was dat je nooit kunt uitgaan van een wonder. Mensen komen niet zomaar om je product te kopen als ze er nog nooit van hebben gehoord. Daarom focussen we ons nu op SEO en dankzij de vaardigheden van onze SEO analyst zijn de resultaten heel bevredigend.”

Wie is betrokken?

“Ik ben medeoprichter van BontQ. Verder hebben we veel specialisten betrokken bij de ontwikkeling van BontQ,  zoals designers, UI specialisten, programmeurs en server/database beheerders die meer dan tien jaar ervaring hebben in het ontwikkelen van succesvolle web en desktop apps.”

Kortingsactie voor lezers van Frankwatching

Speciaal voor lezers van Frankwatching heeft BontQ een aanbieding: 50% korting op de eerst drie maanden van een betaald abonnement. Je doet dit door bij het aanmelden voor de gratis trial de volgende code op te geven: FWBQ. Je kunt je hier aanmelden.