Gespot

Brandstofprijs app: Altijd goedkoop tanken

0

Met de Brandstofprijs app van Athlon Car Lease tank je altijd goedkoop, want deze app geeft inzicht in de goedkoopste tankstations bij jou in buurt. In gesprek met Bianca Foppes van Athlon Car Lease over de besparende app.

Wat is het?

“
Brandstofprijs is een tool waarmee je heel eenvoudig het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt kan vinden. Door tanktransacties van de 126.000 leaserijders die gemiddeld zo’n twee keer per week tanken door heel Nederland, beschikt Athlon Car Lease altijd over de meest actuele literprijzen. Brandstofprijs maakt het mogelijk overal in Nederland de meest voordelige pomp te vinden. En dat kan zomaar een besparing tot wel 15 cent per liter opleveren.”

Waarom dit initiatief?

“Athlon Car Lease biedt al vijf jaar met haar online tool ‘Athlon Brandstofprijs’ de mogelijkheid om actuele brandstofprijzen van praktisch alle tankstations in Nederland te vergelijken. We kregen steeds vaker de vraag of de informatie ook beschikbaar kon komen voor de mobiele telefoon zodat je ook onderweg de goedkoopste tank kan vinden. Daarom is de brandstofprijs app nu voor de iPhone beschikbaar en eind januari 2011 ook voor Android telefoons.”

Hoe werkt het?

“
Als je Brandstofprijs opent hoef je alleen een postcode (of via GPS) en brandstof soort in te voeren en aangeven hoever je wilt rijden naar een tankstation. Er verschijnt dan een lijst met tankstations bij jou in de buurt inclusief prijzen, afstand en datum van de laatste registratie (peildatum). Het goedkoopste tankstation staat altijd bovenaan. Daarnaast kun je de tankstations ook terugzien op de kaart en beschik je over alle informatie van het betreffende tankstation zoals openingstijden en adresgegevens. Vervolgens kunt je eenvoudig de route ernaartoe berekenen.”

https://www.youtube.com/watch?v=cP-iMZN47YM

Wat zijn de facts?

“
Wij bieden deze applicatie gratis aan zodat consumenten voor zichzelf kunnen besparen en leaserijders, die brandstofkosten vaak vergoed krijgen, voor hun werkgevers. Wij vinden het niet nodig dit commercieel uit te nutten door er een vergoeding voor te vragen. De huidige online tool ‘Athlon Brandstofprijs’ wordt maandelijks 8000 keer gebruikt. De Brandstofprijs app staat nu een paar dagen in de app store en is inmiddels al 1000 keer gedownload.”

Wie is betrokken?

Brandstofprijs is ontwikkeld door Marketing en ICT van Athlon Car Lease. Hierbij kregen zij ondersteuning van ITIS.”