Gespot

Cafellow: Ontdek allerlei soorten cafés in de buurt

0

Cafellow is een nieuwe manier om cafés te ontdekken die zich specialiseren in goede koffie, speciaalbier, wijn, whisky, tapas, cocktails, salsa-avonden of bijvoorbeeld live-muziek. Sabine de Milliano, directeur Cafellow, vertelt.

Wat is het?

“Cafellow is een nieuwe dienst voor consumenten om cafés te vinden op basis van diverse kenmerken, zoals plaats, type café, specialiteiten en openingstijden. Via een website specifiek ontwikkeld voor smartphone en tablet ontdekken consumenten de horecagelegenheden die het beste bij hun smaak passen.”

Waarom dit initiatief?

“Met dit initiatief zorgen we voor een directe verbinding tussen vraag en aanbod in de markt. Voor restaurants en hotels bestaan er al jaren initiatieven om vraag en aanbod op elkaar aan te sluiten, maar voor de drankenhoreca is een dergelijk concept nog niet grootschalig van de grond gekomen. Cafellow vult dit gat op door voor iedereen de vraag te beantwoorden: “Waar zullen we wat gaan drinken?” En biedt daarmee horecaondernemers een nieuwe manier om een breed publiek te bereiken.”

Hoe werkt het?

“We bevelen horecagelegenheden aan op basis van diverse kenmerken, zoals sfeer, specialiteit, locatie en openingstijden. De beste matches tussen vraag en aanbod verschijnen als eerste in de zoek­resultaten. Zo ontdekken gebruikers op een laagdrempelige manier nieuwe horecagelegenheden die het beste bij hun smaak passen.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Momenteel is de dienst beschikbaar voor Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Delft, Groningen en Breda. Er zijn hiervoor inmiddels ruim 1200 cafés in kaart gebracht. Wist je bijvoorbeeld dat er 45 terrassen in Breda zijn? Rotterdam 32 koffiespeciaalzaken kent? Delft 13 speciaalbiercafés heeft? Je in Groningen op 8 plaatsen op latin-muziek kunt dansen? En er in Utrecht 23 cafés zijn die zich specialiseren in goede wijn?”

Wie is er bij betrokken?

“Het is ontwikkeld door Cafellow BV, een startup die is opgericht door jonge internetondernemers. Ons doel met Cafellow is om in iedereen de levensgenieter naar boven te halen!”

Update mei 2014

“Cafellow is nu ook als app beschikbaar voor Android en iOS. We hebben de ervaringen met de mobiele webapp gebruikt om de apps nog beter te maken, zodat je nog makkelijker een café bij jou in de buurt kan vinden. Als je de app opent zie je direct alle cafés op loopafstand en of ze open zijn. Door naar links te swipen of op ‘Zoek’ te drukken, kun je de zoekinstellingen wijzigen. Ben je op zoek naar een terras, een goede kop koffie of wil je een avondje dansen? De lijst met resultaten verandert direct, zodat je snel de beste plekken ontdekt! We blijven Cafellow de komende tijd steeds verder verbeteren en uitbreiden met nieuwe mogelijkheden. Download de app om de updates makkelijk te blijven ontvangen.”

Bron:   Cafellow  - Download