Gespot

CashMS: Betalen via je iPhone

0

Naast SMS betalen, kun je nu ook via CashMS met je iPhone geld overmaken naar een andere mobiele telefoon.

Wat doet de applicatie?

CashMS is een gratis applicatie waarmee je via de iPhone gebruik kunt maken van de mobiele betaaldienst SMS Betalen. Wanneer je op de website van SMS betalen een portemonnee hebt aangemaakt, kun je via CashMS eenvoudig geld sturen naar ieder Nederlands 06-nummer. SMS Betalen werkt bij iedere provider en bij elke bank.

Daarnaast geeft CashMS je de mogelijkheid om de meest dichtstbijzijnde Rabobank geldautomaat voor je te vinden en de route te tonen. Vanuit de app kun je ook direct een Rabobank bellen.”

Waarom deze applicatie?

“Met iedere mobiele telefoon kun je al via de SMS geld naar een andere mobiel sturen. Je stuurt hiervoor een SMS bericht, met in de tekst het 06-nummer van de ontvanger, gevolgd door het bedrag en een (optionele) boodschap, (bijvoorbeeld; 0612345678 15 bedankt voor de lunch). Je moet deze opdracht nog wel bevestigen met een codewoord.

Het is een stuk gebruiksvriendelijker om de betaalopdracht vanuit een applicatie te versturen. Zo kun je het 06-nummer van de ontvanger direct vanuit je telefoonboek selecteren. Ook krijg je vanuit de applicatie een beter overzicht van je verstuurde en ontvangen bedragen. Er bestaat al een Java applicatie voor o.a. alle Symbian toestellen. Met CashMS is er dus nu ook een app voor de iPhone beschikbaar, die gebruik maakt van iPhone specifieke functionaliteiten, zoals het touch screen en GPS.”

Hoe werkt de applicatie?

“Nadat je de app vanuit de App store hebt geïnstalleerd, voer je allereerst je 06-nummer in. Als je al een SMS Betalen portemonnee hebt, kun je nu direct gebruik maken van de app. anders zul je eerst even een portemonnee moeten aanmaken op de website.

Om geld te sturen, kies je onderin de app voor de knop “Betalen”. Vul eerst, rechtstreeks vanuit je telefoonboek, het 06-nummer in waar je het geld naartoe wilt sturen. Vervolgens stel je met een klik op het envelopje het bedrag samen dat je wilt versturen: je sleept de muntjes en/of biljetten naar het envelopje onderin het scherm, totdat je het gewenste bedrag hebt bereikt. Als je een foutje hebt gemaakt, schud je de iPhone een paar keer om de envelop weer leeg te maken. Vul vervolgens nog een (optionele) boodschap voor de ontvanger in, en je opdracht is klaar voor versturen.

Je opdracht wordt via een beveiligde internetverbinding verstuurd, en je ontvangt binnen enkele seconde een SMS bericht, met hierin een codewoord om je opdracht te bevestigen. Dit woord voer je in het hiervoor bestemde veld in, en nadat dit (wederom via een internetverbinding) is verstuurd, is de betaling afgerond. De ontvanger krijgt binnen enkele seconden een SMS bericht met de mededeling dat het geld is ontvangen. Overigens hoeft de ontvanger niet per sé al een portemonnee bij SMS Betalen te hebben om de betaling te kunnen ontvangen. Het versturen van geld en het ontvangen is gratis.”

Wat zijn de facts?

“CashMS is de eerste iPhone  betaal- app van een Nederlandse bank. SMS Betalen werkt ondermeer samen met MyOrder. Met MyOrder kun je op inmiddels meer dan 30 locaties vanaf het terras met je mobiele telefoon drankjes bestellen.”

Wie maakt de applicatie?

“De applicatie is ontwikkeld door Service2Media, in opdracht van de Rabobank.”

Denise Lappain in gesprek met Roeland Kloosterman van Rabobank over CashMS.