Gespot

Checkbudget: Een uniek ontwerp tegen elk aannemelijk budget

0

Ook met een klein budget een goed communicatieproduct. Een gesprek met Remco Hovemann van rdesign over Checkbudget.

Wat doet de site?

“Checkbudget.nu geeft opdrachtgevers meer keuze bij het besteden van hun communicatiebudget. ‘Ik heb € 1.500,- en ik wil een brochure.’ ‘Ik heb € 1.000,- en ik wil een website’. Voor veel ontwerpbureaus zijn dit lastige vragen, maar wij werken niet anders. Met een gemakkelijk menu kan een bezoeker snel aangeven wat het budget is en wat er gedaan moet worden. Binnen een paar seconden is het antwoord er: het kan wel of het kan niet.”

Waarom deze site?

“We kregen geregeld de vraag of bepaalde uitingen gemaakt konden worden met het communicatiebudget dat voor handen was. Wij geloven dat voor elk aannemelijk budget een passende (creatieve en kwalitatieve!) oplossing is. Creativiteit en kwaliteit is namelijk niet alleen bij de (middel)grote dure bureau’s te verkijgen.”

Hoe werkt de site?

“Geef aan wat je budget is en welk communicatieproduct je zoekt. Binnen een paar seconden is het antwoord er: het kan wel of het kan niet. Hierna volgt het contact met de ontwerpers. De mogelijkheden van Checkbudget zijn uitgebreid en voor het budget wordt goed creatief werk geleverd. Daarvan getuigt de uitgebreide en zeer gevarieerde portfolio die op de site te zien is. De producten van het portfolio linken door naar meer voorbeelden, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van ons werk.”

 

Wat zijn de facts?

“Deze week zijn we live gegaan. We hebben al veel positieve reacties ontvangen, maar gezien het korte termijn hebben we nog geen keiharde facts voor handen.”

Wie maakt de site?

Checkbudget.nu is een initiatief van rdesign. Een klein Amsterdams ontwerpbureau dat al meer dan 10 jaar de grootste creativiteit levert. Rdesign heeft een zeer breed klantenpakket, van de Nederlandsche Bank tot de beste slager van het land. De klanten van Checkbudget zijn dus in goed gezelschap.”