Gespot

Cheqqer: Vakantie-inspiratie opdoen

0

Beoordelingen van TUI-reizigers. Een gesprek met Cheqqer.

Wat doet de site?

“Cheqqer is een site waar je vakantiebeoordelingen en aanbevelingen kunt lezen en delen. Het is de ambitie van Cheqqer om op basis van individuele vakantie-ervaringen, aanbevelingen te doen voor “like-minded people”. Naast beoordelingen over plaatsen en hotels kun je ook ervaringen uitwisselen over activiteiten en bezienswaardigheden. Daardoor is Cheqqer in staat om als inspiratiebron te dienen voor de totale vakantiebeleving. Cheqqer heeft de unieke mogelijkheid om honderden miljoenen vakantie-ervaringen van 30 miljoen TUI reizigers bruikbaar te maken voor consumenten die op zoek zijn naar inspiratie voor hun vakantie.”

Waarom deze site?

“Cheqqer is opgestart geheel in lijn met de social media strategie van TUI Travel PLC om een sterkere functie te vervullen in de inspiratiefase van consumenten die een reis plannen. Reviews worden door consumenten gezien als één van de belangrijkste bronnen bij het plannen van hun vakantie. Door onafhankelijke beoordelingen te verzamelen en te publiceren op hun eigen sites kunnen TUI merken bovendien hun online conversie verhogen. Als enige review website gaat Cheqqer zich volledig richten op unieke vakantie-ervaringen en die ervaringen gebruiken om aanbevelingen te doen voor alle consumenten.”

Hoe werkt de site?

“Je kunt via een free text search, een kaart of landen overzichten beoordelingen vinden van landen, regio’s, plaatsen en hotels. Ook worden op verschillende niveaus aanbevelingen gedaan en kunnen gebruikers zoekresultaten verder filteren. Uiteindelijk kun je, als je een goede vakantiebestemming hebben gevonden, doorklikken naar één van de aanbieders om de vakantie te boeken.”

Wat zijn de facts?

“Het business model van Cheqqer is een advertentie model. Op dit moment zijn er overeenkomsten gesloten met alle belangrijke aanbieders van vakanties zoals Booking.com, D-reizen, Expedia, Oad en Arke. De bezoekersaantallen groeien in lijn der verwachting. Op dit moment hebben we 117.000 Nederlandse beoordelingen en tegen het eind van het jaar verwachten we 800.000 beoordelingen van klanten van verschillende TUI reisorganisaties beschikbaar te hebben.”

Wie maakt de site?

“De Cheqqer site is ontwikkeld met verschillende partners voor design, back-end en front-end ontwikkeling. Op dit moment zijn we druk bezig met het opbouwen van een eigen team in ons kantoor op Schiphol-Rijk en zoeken daarvoor bijvoorbeeld nog een Product Director. Het Nederlandse kantoor heeft een Europese hoofdkantoor functie waar het centrale ontwikkelteam en het management zit. Lokaal openen we kantoren met marketing, sales en content teams.”