Gespot

City Secrets: De citytrip-game

0


City Secrets
is een citytrip spel waar je een mysterie oplost, aan de hand van audio-, video- en tekstaanwijzingen. Je kunt het spel in Amsterdam, Barcelona en Parijs spelen. In gesprek met Kristof Van Den Branden over deze nieuwe app.

Wat is het?

“City Secrets is het eerste citytripspel ter wereld. Je kan het met je iPhone spelen in Amsterdam, Barcelona en Parijs. Telkens stap je in een verhaal dat je op weg helpt om een mysterie te ontrafelen. Je krijgt audioboodschappen, tekstboodschappen en afbeeldingen binnen die je op weg helpen. In de app zit ook een kaart van de stad, zodat je niets moet downloaden en je dus ook geen datakosten aangerekend krijgt.”

Waarom dit initiatief?

“La mosca maakt al sinds 2006 location based games, zoals het populaire achtervolgingsspel ‘The Target’. Voor deze spellen ontlenen we de toestellen aan de spelers. Toen we onze eerste games wilden uitbrengen op de app stores, realiseerden we ons dat groepsspellen alleen werken zodra in je vriendengroep iedereen over een smartphone beschikt. Dat is nu zeker nog niet het geval.

Daarom hebben we dit keer gekozen voor een game die je in je eentje kan spelen, of met je partner of gezin. We hebben voor elke stad een passend verhaal gemaakt, zoals een over een verborgen schat van Napoleon in Parijs, een schetsboek van Gaudí in Barcelona of de moord op een hoertje in Amsterdam. Het verhaal zet je op gang voor een zoektocht en zo kom je op bekende en minder bekende plaatsen in de stad. Achteraf heb je een leuk en spannend spel gespeeld en ben je ook op heel interessante plekken geweest. We zien het spel dus als een nieuwe vorm van toerisme.”

Hoe werkt het?

“Met behulp van enkele high-tech tools los je tijdens je zoektocht raadsels en puzzels op. Met de C-14 scanner zie je sporen uit het verleden, met de richtmicrofoon kan je mensen afluisteren door muren, en met de radar tracker achtervolg je een mysterieuze persoon door de straten. Je gebruikt daarbij de nieuwste smartphone-snufjes zoals augmented reality, accelerometer, kompas en GPS.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Het spel is net gelanceerd en we hebben nu 200 downloads op de iTunes app store. Het gaat hierbij enkel maar over mensen die in Amsterdam, Parijs of Barcelona een spel willen spelen. In dat opzicht vinden we dit helemaal niet slecht, en hopen we natuurlijk dat zich dat op lange termijn gestaag gaat doorzetten. We willen het spel nu bundelen met succesvolle producten in de toeristische sector zoals reisgidsen, cadeaubons en andere citytrip activiteiten, zodat het meer zichtbaar wordt dan in een app store met meer dan 300.000 apps. Het spel maakt ook deel uit van de citytrip catalogus van Thomas Cook, waar het als activiteit wordt aangeboden met ontleende toestellen.

De volgende stap is om een afgeleide van het spel te maken dat niet door een verhaal is verbonden met de stad, zodat je het overal kan spelen, want het is een dure onderneming om voor elke stad nieuwe inhoud te maken.”

Wie is betrokken?

City Secrets is volledig geproduceerd door La mosca.”