Gespot

City is Yours: Ontdek & verzamel de gaafste plekken in persoonlijke ‘bucket-lists’

0

City is Yours is dé plek om toffe plekken – restaurants, hotels, koffiezaakjes, concept stores, galeries, musea en meer – te zoeken en je favorieten te bundelen. De plekken zijn niet zomaar van het internet geplukt, maar aanbevolen door lokale experts. Roel Brugge, founder van City is Yours, vertelt.

 

Wat is het?

“City is Yours is een website en mobiele app waar je de juiste adresjes vindt en heel makkelijk bewaart in jouw eigen buckets. Dit kunnen adresjes in het buitenland zijn, maar ook in je eigen stad waar constant nieuwe restaurants en winkels oppoppen. De plekken worden aangeraden door experts, jonge talentvolle lokale inwoners met kennis en passie. Daarnaast bevat City is Yours een verhalenrubriek waar je unieke verhalen vindt: het verhaal achter de koffie, de inspiratie van de ondernemer, de historie van een plek. Vergezeld door prachtige foto’s of video’s.”

Waarom dit initiatief?

“Tijdens de trips die ik maakte, of als ik toe was aan een nieuwe spot in mijn eigen stad Amsterdam, miste ik een platform dat al mijn behoeften invulde: namelijk aan gave concepten, mooie plekken en restaurants en hun locaties. Het kostte zoveel tijd en speurwerk om de leuke adresjes te vinden, de plekken buiten de bekende winkelstraat. Had ik een leuk plekje gevonden of doorgekregen via een vriend of een blog, dan bleek het lastig deze te bewaren. City is Yours biedt de mogelijkheid om alle tips in een digitale lijst te bewaren en biedt de verhalen achter veel van deze unieke plekken. Het is echt ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte.”

Hoe werkt het?

“Op City is Yours vind je de plekken aanbevolen door experts, met foto, adres en beschrijving. De plekken binnen deze kant en klare buckets zijn ingedeeld in categorieën (onder andere stad en thema) en hierdoor gemakkelijk te vinden. Daarnaast kan je jouw eigen buckets vormen, waarin jij jouw hotspots verzamelt.

Je kunt de spots zelf uploaden. Je hoeft alleen de naam in te vullen, door een integratie met Foursquare hallen wij de data op. Ook kun je spots toevoegen door het gebruik van de Bookmarklet. Net zoals op Pinterest, hebben wij een bookmarklet ontwikkeld waardoor je vanaf willekeurige websites en blogs, spots direct in je bucket kan bewaren. Naast het ontdekken en bewaren van spots, kun je ook je buckets via de website delen. Daarnaast kun je op de website ook andere gebruikers en experts volgen. Een erg belangrijke toevoeging in de expert en blog pagina waar de unieke verhalen verzameld en gedeeld worden door lokale insiders, zowel uit Nederland als ver daarbuiten.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“City is Yours wordt goed ontvangen! Dat merken we aan reacties om ons heen, maar zeker ook aan de bezoekersaantallen van de website, blog en Facebook. De app voor de iPhone is in twee weken tijd al bijna 5.000 keer gedownload. Daarnaast hebben we een community van 3.500 fans uit voornamelijk Amsterdam.

Omdat we nu pas beginnen met het werven van lokale experts, het actief contacteren van lifestyle bloggers en influencers en we actief zoeken naar strategische partnerships, verwachten we de komende maanden gestaag door te groeien.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik ben founder van City is Yours en hou me bezig met product/business development. Janneke Knüppe is Community builder & Editor, Jasper Pranger is Visual Designer, Niels van Renselaar is verantwoordelijk voor Web Development en Casper Schipper voor App Development. Daarnaast zijn er nog vele anderen betrokken bij City is Yours.”

Bron:   City is Yours  - Download