Gespot

CityLemon: Fris & fruitige restaurantgids

0


CityLemon
is een fris & fruitige restaurantgids, met door gebruikers samengestelde restaurant top 10’s per stad, reviews, en de mogelijkheid om eenvoudig door websites van restaurants te navigeren. Pieter Princee, medeoprichter, vertelt.

Wat is het?

“CityLemon is de nieuwste food & drinkspot website, waar je snel en eenvoudig de meest frisse en unieke restaurants kunt vinden, samengesteld door food & drink liefhebbers. CityLemon bestaat uit een overzichtelijke top 10 per stad waaruit je snel je keuze kunt maken als je op zoek bent naar een goed restaurant. Daarnaast is er de mogelijkheid om met de handige navigatiebalk van restaurantwebsite naar restaurantwebsite te bladeren.”

Waarom dit initiatief?

“We leven in een wereld waarin we snel en eenvoudig informatie nodig hebben. Veel restaurantbeoordelingswebsites geven een overkill aan informatie, waardoor gebruikers niet snel kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. CityLemon speelt in op de vraag en behoefte van de food & drink liefhebbers. De website is uniek omdat het zijn gebruikers mee laat bepalen wat de restaurant top 10 is per stad. Daarnaast staan bij CityLemon geen standaard bistro’s of Michelin Sterrenrestaurants. Elk restaurant moet namelijk voldoen aan bepaalde criteria om een ‘lemon’ te zijn. Een ‘lemon’ heeft een uniek interieur en/of vernieuwend concept, waardoor uit eten een bijzondere beleving wordt.”

 

Hoe werkt het?

“De homepagina is een overzichtelijke tablet waar je kunt kiezen welke stad je wil bekijken. Via de ‘Holland’ button of de searchbalk kan daarnaast gezocht worden naar restaurants in andere steden. Als je bijvoorbeeld kiest voor Amsterdam, kom je terecht bij de inleiding en de top 10 restaurants van Amsterdam. Daar is ook meteen de mogelijkheid om een review te plaatsen of een snelle ‘thumbs up’ te geven aan je favoriete restaurant. Door in de navigatiebalk op < of > te klikken, blader je op een snelle en eenvoudige wijze van spot naar spot (van restaurantwebsite naar restaurantwebsite).

 

CityLemon heeft bewust gekozen voor diversiteit in keukens, gerechten en prijsklasse om de consument zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door in de navigatiebalk op SK (Songkick) te klikken verschijnt er ook nog eens up to date agenda voor concerten en evenementen in de desbetreffende stad. Met deze extra dienst (ticketservice) komt CityLemon de consument nog beter tegemoet.”

Wat zijn de facts?

“CityLemon is eind mei gelanceerd en zit momenteel nog in de bèta fase. Feedback van bezoekers (zowel restaurantbezoekers als -eigenaars) wordt ook enorm gewaardeerd. Restaurants kunnen niet betalen om opgenomen te worden in de restaurant top 10 van CityLemon. Inmiddels zijn we bezig met de ontwikkeling van een applicatie voor de iPhone die de consument nog beter en sneller van dienst kan zijn. Ook worden er inmiddels diverse partijen benaderd die de food & drinkspots op CityLemon van nog meer mogelijkheden gaan voorzien.”

Wie is betrokken?

“Rob Sterken en ik, Pieter Princee, zijn de bedenkers van CityLemon. Het bleek een goede mix te zijn van creativiteit en effectiviteit, wat duidelijk terug te zien is in het concept. Ook de input van foodbloggers, liefhebbers en innovatieve websites heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van CityLemon.”