Gespot

CONNACT-app: Kom in contact met andere evenement- of congresbezoekers

0

Met de CONNACT-app kun je op een evenement of congres een connectie maken met een andere bezoeker. Connect and act! Patrick van der Schaaf, initiatiefnemer, vertelt.

Wat is het?

“CONNACT is een app waarmee je medebezoekers van een evenement of congres kunt opzoeken. Je kunt de app downloaden en zodra je aanwezig bent op een evenement of congres kun je de overige CONNACT-deelnemers zien. Dit werkt via locatievoorzieningen.

Je kunt als gebruiker door de andere CONNACT-deelnemers ‘swipen’. Wanneer er een voor jou interessant persoon voorbij komt, kun je met één klik kenbaar maken dat er behoefte is om contact te leggen. Het is dus gebaseerd op het Tinder-principe.”

Waarom dit initiatief?

“De app is ontwikkeld naar aanleiding van een vriendin die mij Tinder liet zien. De populaire dating-app bracht mij direct op het idee om hiervoor de zakelijke netwerktoepassingen van te onderzoeken. Ook merkten wij dat mensen op events en congressen altijd op zoek zijn naar andere mensen die aanwezig zijn. Met deze app kunnen ze op een handige efficiente manier contact met deze personen opzoeken. Zo wordt netwerken nog gemakkelijker.”

Hoe werkt het?

“Je kunt de app gratis downloaden. Als je de app hebt, log je eenmalig in met je LinkedIn-account. Wanneer je op een event bent, zoek je het event op in de CONNACT-lijst en blader (swipe) je door de deelnemers. Zie je een interessant profiel? Klik op ‘Connact’ en de andere partij ontvangt een melding dat je contact zoekt. Heeft hij of zij ook interesse? Dan kan diegene de connactie accepteren en chatten. Afspreken is vervolgens eenvoudig!

CONNACT werkt met locatievoorzieningen, dus alleen mensen die werkelijk op het evenement zijn, staan in de deelnemerslijst. Voor de gebruikers is het gratis. De organisator van een congres of evenement koopt een licentie voor de CONNACT-app. Dan wordt het evenement gedurende die dag(en) opgenomen in het actieve menu van CONNACT.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Connact gaat pas echt van start als de app binnenkort ook te downloaden is voor Android-devices. Vooralsnog gebruikten we de IOS-versie om de functionaliteiten goed te testen en gebruikerservaringen op te doen.

We willen in het congresseizoen vanaf september evenementen laten kennismaken met de mogelijkheden van de app. Connact-app inlog gaat via Linkedin en daarmee is de app te gebruiken voor alle internationale conferenties. Met name de USA kent een groot congres-, evenementen- en netwerkbusiness, maar ook met de grote ‘LinkedIn-dichtheid’ in Nederland zien we veel mogelijkheden. Ieder evenement met een netwerkcomponent en meer dan 150 bezoekers is geschikt voor het gebruik van CONNACT. Het unieke van Connact ten opzichte van event-apps is dat je Connact slechts eenmalig hoeft te downloaden en het netwerken op locatie mogelijk maakt. Verder kan in de app per event nog een aantal commerciële boodschappen worden verwerkt. Zoals standhouders, organisatie mededelingen en andere reclame.”

Wie is er bij betrokken?

“Connact is een initiatief van Cognicum BV, organisator van hoogwaardige (c-level) content based congressen studiereizen. De app is gebouwd in samenwerking met Plamo BV, een bedrijf gespecialiseerd in back-end-services voor grote bedrijven. Een betrouwbare en flexibele partij en ook een Larense ondernemer.”