Gespot

Cop Spotter app: Brengt blauw op straat in kaart

0

Met de Cop Spotter iPhone app heb je een overzicht van politieagenten, parkeerwachters, fietscontroles, politiebureaus en alarmeringen van ongelukken in jouw omgeving. Reinier Wieringa, bedenker van de app en eigenaar van Astral Vision, vertelt.

Wat is Cop Spotter?

“De gratis Cop Spotter app gaat een stapje verder dan het in kaart brengen flitsers en spot ook agenten op straat. Het heeft als doel blauw op straat in kaart te brengen. Naast flitspalen en laser guns worden nu ook parkeerwachters, fietscontroles, politiebureaus en zelfs alarmeringen van ongelukken in kaart gebracht. Daarnaast biedt de app een handig waarschuwingsignaal wanneer je een agent nadert. Zo kun je tijdig anticiperen op een naderende agent om bijvoorbeeld een boete te ontlopen. Ook kan het natuurlijk handig zijn als je snel een agent in wilt schakelen. Alle spots worden verzameld op Twitter en zijn voor iedereen openbaar.”

Waarom dit initiatief?

“Flitsers en lasercontroles worden al op grote schaal op radio en internet verklikt. Hoewel er apps zijn voor flitsers of politieblokkades, was er nog niet de mogelijkheid om ook de agenten op straat goed in kaart te brengen. Cop Spotter geeft precies aan wat een gespotte agent op straat doet en waar hij zich bevindt.”

Hoe werkt Cop Spotter?

“De app laat met een overzichtelijke kaart zien waar agenten zijn gespot. Ook kan de gebruiker zelf agenten spotten en dit delen met de rest van Nederland. De app rekent de spotlocatie zelf uit via GPS. Met een sonargeluid dat luider wordt als je een spot nadert en een trilfunctie kun je gewaarschuwd worden voor flitsers en agenten. Zo kun je ook op de fiets en in de auto je telefoon veilig in je broekzak houden.”

 

Wat zijn de facts?

“De Cop Spotter app is inmiddels de beste gratis navigatie app in de app store en draait mee met de top van alle gratis apps. Het aantal downloads gaat richting de duizenden. De app wordt overal goed gebruikt, met als aanvoerder de Randstad. De app zal in de basis gratis blijven en laagdrempelig om zo veel mogelijk mensen hulp te kunnen bieden. Daarnaast zullen betaalde extra features tegen een kleine betaling aangeboden gaan worden. Naast de iPhone is er ook een Cop Spotter app in de maak voor Androidgebruikers.”

Wie is er betrokken bij Cop Spotter?

“Ik, Reinier Wieringa, heb Cop Spotter zelf bedacht en ontwikkeld met mijn bedrijf Astral Vision.”