Gespot

Crowdsite.nl: Nu voor alle freelancers

0

Iedereen kent Twitter en de werking van hashtags en apenstaartjes in berichten. Crowdsite introduceert dit simpele en krachtige mechanisme nu op haar mini marktplaats voor freelancers. In 140 karakters omschrijf je je opdracht in een ‘shout’, vervolgens matcht Crowdsite je met de beste freelancers via een ingenieus algoritme.

Wat is het?

“Crowdsite.nl is een crowdsourcingplatform dat ontwikkelaars, bedrijven en ontwerpers bij elkaar brengt. Start een project door een website ontwerp te uploaden. Deze zal door één van de talloze ontwikkelaars worden omgezet naar een WordPress template. De website neemt alle zorgen uit handen, zoals webhosting, technische specificaties en uitbetaling aan de ontwikkelaar.”

Waarom dit initiatief?

“Internet wordt belangrijker en moet toegankelijk zijn voor iedereen, er zijn in Nederland een groot aantal webontwikkelaars. We maken het voor al deze ontwikkelaars mogelijk makkelijk via de site opdrachten binnen te halen. Het voorwerk is dan al gedaan door Crowdsite.”

Hoe werkt het?

“Door een project te starten spreek je een groot aantal webontwikkelaars aan. Het starten van een project is heel simpel, je kiest een basispakket en voegt daar je wensen aan toe. Met deze extra specificaties kun je direct of later je basispakket uitbreiden. Nadat het project op Crowdsite.nl geplaatst is, krijg je direct van ons alle gegevens van je webhosting en is het project zichtbaar op onze website. Als je het project geplaatst hebt, kun je het ontwerp van de website toevoegen. Zo kunnen de ontwikkelaars zien wat ze moeten maken, nog voordat de vergoeding betaald wordt. De ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn kunnen zich, op hun beurt, inschrijven voor jouw project. Als een ontwikkelaar zich aandient waar je je in kunt vinden dan kies je voor die ontwikkelaar. De ontwikkelaar krijgt van ons toegang tot jouw webhosting en hij of zij kan beginnen met het verwezenlijken van de website.

Ontwikkelaars kunnen de website bouwen op de hosting die door Crowdsite.nl is aangemaakt. Op deze manier kun je ook precies de ontwikkelingen volgen. Als de ontwikkelaar de website, conform jouw specificaties, heeft opgeleverd kun je het project afronden. Vervolgens hoef je niets meer te doen, want wij regelen de financiële afhandeling met de ontwikkelaar. Niet goed? Geld terug! Als de ontwikkelaar een website oplevert die niet voldoet aan de door jouw opgestelde eisen, dan betalen wij de vergoeding of we regelen een andere ontwikkelaar.”

 

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Momenteel zijn er nog weinig facts, maar door onze ervaring met crowdsourcing verwachten we over een maand enkele honderden ontwikkelaars en de eerste leuke opdrachten. Voor ontwerpers die vaker een website laten maken op onze site hebben we een reseller programma gemaakt, zij krijgen een unieke link en van elke bezoeker die via die link een opdracht plaatst krijgt de ontwerper een percentage van de opdracht en terugkomende inkomsten van de webhosting.”

Wie is er bij betrokken?

“Het concept van Crowdsite.nl is door mij bedacht en ik heb met mijn bedrijf Blueprint Software B.V. de website uitgewerkt. De ervaring met het bouwen van crowdsourcingplatforms heb ik al reeds opgedaan toen ik 2 jaar geleden ontwerpenvoorgeld.nl begon.”

Update

Crowdsite.nl – Nu voor alle freelancers. Iedereen kent Twitter en de werking van hashtags en apenstaartjes in berichten. Crowdsite introduceert dit simpele en krachtige mechanisme nu op haar mini marktplaats voor freelancers. In 140 karakters omschrijf je je opdracht in een ‘shout’, vervolgens matcht Crowdsite je met de beste freelancers via een ingenieus algoritme.

In een shout geef je in maximaal 140 tekens met hashtags aan welke vaardigheden je zoekt in een freelancer. Zoek je iemand die goed is met WordPress? Gebruik dan #wordpress in je shout en Crowdsite matcht en toont jou de meest relevante freelancers.

Naast het Shout systeem biedt Crowdsite een freelancer zoekmachine om een geschikte kandidaat voor je opdracht te vinden. Met deze freelancer kun je chatten, een prive-project starten of uitnodigen voor jouw Shout.