Gespot

Culinair Frans A-Z app: Bon appétit  

0

Stel, je zit in een Frans restaurant. Wat krijg je dan als je andouillettes bestelt? Of bigorneaux? En hoe is de poulet basquaise precies klaar gemaakt? De Culinair Frans A-Z app van het taleninstituut Interculture vertaalt alle culinaire hoogstandjes uit de Franse keuken. In gesprek met Cobien Heemskerk over deze nieuwe app.

Wat is het?

“Met deze app Culinair Frans A-Z van taleninstituut Interculture, heb je altijd een handig F-N woordenboekje in je iPhone als je in een Frans restaurant bent. Natuurlijk is een entrecote bestellen een veilige keuze waar niets mis mee is, maar als je eens iets anders wil proberen uit het uitgebreide repertoire van de creatieve Franse kok, kun je niet zonder deze app.”

Waarom dit initiatief?

“Dit is de negende iPhone app van Interculture. De andere apps zijn om Frans te leren. De Culinair Frans A-Z app is anders: deze gebruik je namelijk in het restaurant. Te vaak zijn Nederlanders overweldigd in Franse restaurants door de vele onbegrepen culinaire termen. De bedoeling is dat je plezier hebt in een restaurant en kunt genieten van het veelal bijzondere en heerlijke aanbod van bijzondere Franse gerechten. Dan is het fijn als je een digitale steun bij je hebt om de menukaart te kunnen lezen!”

 

Hoe werkt het?

“Je kunt snel het door jouw gezochte gerecht vinden in de ruim 2500 woorden van de menukaart in het Frans of Nederlands. Wil je een tafeltje reserveren of bestellen, dan bekijk en beluister je de voorbeeldzinnen (met het geluid van de Franse native speaker) onder Restaurant. Het overzicht van wijnterminologie, is handig als je wijn proeft en je er de ober (of sommelier) iets over wil vragen. Bij de button ‘Historie’ zie je een overzicht van je recent opgezochte woorden.”

Wat zijn de facts?

“Op de eerste dag stonden we direct nummer 1 in de rubrieken reizen (beste verkocht), nieuw en opmerkelijk en onder Frans (zoekwoord).  Naast verkoop realiseren, is het vooral een leuke versterking van ons merk Interculture dat inmiddels – als het in Frans gespecialiseerd taleninstituut – bekendheid heeft als aanbieder van gevarieerde taaltrainingen. Door deze app wordt ook het belang voor cursisten van kennis van de Franse cultuur -en de cuisine hoort daar toch echt bij- nog eens onderstreept.”

Wie is betrokken?

“Functioneel ontwerp van de  Culinair Frans A-Z is van taleninstituut Interculture, inhoud cursus door de redactie van de Interculture gratis e-cursus per email (18.000 abonnees), audio en multimedia studio In Tune, vormgeving Spresso Design en de app is ontwikkeld door BtStSoft.”