Gespot

Culinaire Versmarkt.nl: De online versmarkt

0


Culinaire Versmarkt.nl
is een online versmarkt waar je snel en op eenvoudige wijze ingrediënten voor een culinaire maaltijd in kunt kopen. Met een druk op de knop kun je bestellen en worden de producten in de juiste hoeveelheid aan de deur bezorgd. In gesprek met Frank van Oirschot, een van de initiatiefnemers.

Wat is het?

“Culinaire Versmarkt.nl is een online specialiteitenwinkel voor de hobbykok en culinaire genieter die waarde hecht aan kwaliteitsproducten en een tinteling van de smaakpapillen. Op de site word je geïnspireerd door overheerlijke gerechten die voor iedereen te maken zijn door de duidelijke beschrijvingen, aangevuld met karaoke-koken; video-instructies van bekende chefs. Met een druk op de knop kun je de ingrediënten voor het gewenste gerecht direct bestellen en worden de producten in de juiste hoeveelheid bij je thuisbezorgd.”

Waarom dit initiatief?

“Het begon met de ergernis over boodschappen doen en met name die boodschappen voor een etentje met vrienden thuis. Wachtend in de rij bij de ambachtelijke slager ontstond het besef dat het met moderne technologie veel slimmer, makkelijker en beter moet kunnen.

Vanuit deze overtuiging is Newco Food Retail opgericht, waarbij Culinaire Versmarkt de eerste online winkel is. De oprichters zijn er van overtuigd dat er een markt voor is. Nederland kent ruim één miljoen hobbykoks en kookliefhebbers, die regelmatig en op culinair niveau koken. Tijdsgebrek om inkopen te doen en de beperkte beschikbaarheid van veel ingrediënten blijken een beperkende factor.

 Een eenvoudig bestelprocedure, het aanbod van de beste producten en de duidelijke instructies, maken het voor iedereen mogelijk om thuis een culinaire maaltijd te bereiden. Naast tijdsbesparing helpt het proces ook om exact in te kopen wat nodig is. En dat is ook een grote (milieu-)besparing aangezien 20 tot 30 procent van de versproducten eindigt in de vuilnisbak.”

Hoe werkt het?

“Op Culinaireversmarkt.nl selecteer je een gerecht en geef je aan voor hoeveel personen je gaat koken. Vervolgens worden de producten afgestemd op het aantal eters. De ingrediënten worden super vers in de benodigde hoeveelheden in een totaalpakket bij je thuis geleverd. Vervolgens kan je zelf aan de slag om restaurantwaardig te koken met de bijgeleverde (video-) instructie.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Sinds de officiële lancering van de site dit najaar telt Culinaire Versmarkt ruim 10.000 unieke bezoekers waarvan 1.000 frequente bestellers. Er is niet alleen veel animo in de consumenten markt, ook de zakelijke markt heeft deze online versmarkt al snel ontdekt. Een Culinaire Versmarkt Waardebon blijkt een gewild item in de vorm van sales-promotion, product binnen loyalty programma’s, troostprijs voor loterijen en als relatiegeschenk of kerstpakket. Voor bijna elke gelegenheid kan een passende waardebon worden gemaakt in de stijl van het merk of thema van de actie.”

Wie is betrokken?

Culinaireversmarkt.nl is een initiatief van Newco Food Retail een onderneming van
 Mick Walvisch van conceptbureau ULURU/Beagle en mij (onder andere voormalig CEO NetlinQ Groep). Er wordt samengewerkt met zorgvuldig geselecteerde leveranciers van hoogwaardige producten, veelal gerenommeerde horeca leveranciers. Niet alleen in de voedingssector heeft het bedrijf interessante businesspartners gevonden. Het concept biedt mogelijkheden om met andere partijen in zee te gaan en via een strategische samenwerking elkaars doelstellingen te versterken. Dankzij een samenwerking met Chefsonline.nl zijn er video-instructies bij de recepten. De samenwerking met onder andere Sanoma zorgt ervoor dat bezoekers van VrouwOnline.nl de ingrediënten van recepten met een druk op de knop kunnen bestellen.”