Gespot

Culy.nl: Dagelijks culinair genieten

0

Elke dag culinair genieten en inspiratie opdoen, dat kan bij het online magazine Culy.nl. Je vindt er recepten, bijzondere foodfotografie, keukentips en nog veel meer. Slaven Mandic, verantwoordelijk voor de sales en marketing van Culy.nl, vertelt.

Wat is het?

“Culy.nl is een online magazine waar je dagelijks culinair kunt genieten. Deze culinaire inspiratie wordt gegoten in de vorm van artikelen, met bijvoorbeeld lekkere recepten, bijzondere foodfotografie, handige filmpjes over eten, slimme tips voor in de keuken enzovoort.

Het doel van Culy.nl is om bezoekers te verrassen met het mooiste op culinair gebied uit de gehele wereld, of dat nu aan de andere kant van de aarde is, of gewoon om de hoek. Er zijn al flink wat websites over eten in Nederland, maar bijna alles is puur gefocust op recepten. Allerhande is mooi, maar redelijk eenzijdig omdat het bijna alleen maar platte recepten zijn. Op Culy.nl word je veel breder geïnspireerd; door opvallende verpakkingen, handige filmpjes waardoor echt iedereen simpele dingen kan leren koken, en ja, ook veel recepten. Maar alles is overgoten met een bijzonder sausje. De focus ligt op beeld en vooral ook de esthetische kant van eten.”

Waarom dit initiatief?

“Wayne Parker Kent liep rond met het idee om het concept van Froot.nl te vertalen naar een online magazine voor culinaire liefhebbers. Monique van Loon hield zich juist sinds een tijd bezig met culinaire journalistiek en wilde hier meer mee doen. De twee partijen kwamen elkaar per toeval tegen en besloten dit samen op te zetten.

Hoe werkt het?

“De site werkt uiterst simpel: elke dag komen er negen nieuwe items op Culy.nl te staan. Op de site word je als bezoekers vooral getriggerd om door te klikken naar andere bijzondere artikelen; elk artikel wordt dan ook vergezeld van interessante gerelateerde items.”

Wat zijn de facts?

“We verwerken nu dagelijks tussen 5.000 en 10.000 unieke bezoekers. Het doel is om door te groeien naar 1 miljoen unieke bezoekers per maand. Het achterliggende businessmodel is hetzelfde als dat van Froot, namelijk, content integratie. We geven adverteerders de mogelijkheid om in de stijl en toon van de site te adverteren voor een groep die al interesse heeft om over hun merk te horen.”

Wie is er betrokken?

“De website is een initiatief van Wayne Parker Kent (eigenaar van o.a. Froot.nl en NSMBL.nl) en internetondernemer Monique van Loon. Van Loon zette op haar veertiende de succesvolle meidencommunity Girlscene.nl op en bracht deze site eigenhandig van 0 tot 1.000.000 unieke bezoekers per maand. Met Culy.nl slaat Van Loon, inmiddels 22 jaar oud, een nieuwe weg in. Culy is dan ook echt haar ‘nieuwe kindje’. De rolverdeling is simpel: Slaven, Niels en Sander van Wayne Parker Kent nemen respectievelijk de sales/ marketing, techniek en design op zich. Monique is verantwoordelijkheid voor de content en creatieve uitbouw van de site. Daarnaast worden samen de PR en social media (extreem belangrijk) onderhouden.”