Gespot

DateTube: Hoe komt jouw date over op film?

0

Blind dates zijn voorbij, kies je nieuwe vlam op basis van een filmpje. Een gesprek met Kristof Dhont over DateTube.

Wat doet de site?

“DateTube is video dating en de volgende logische stap in het online daten. Kijken hoe iemand beweegt, praat of lacht vergroot je kansen op een leuke date. Het idee is dat als je met een filmpje een veel beter idee krijgt over iemand zijn persoonlijkheid dan met een foto. Op deze manier wordt het online daten veel efficienter, en ook betrouwbaarder omdat je altijd te maken hebt met echte personen.

Het verschil met andere sites is dat DateTube leden verplicht om een filmpje te maken om een profiel te hebben. Bestaande sites kunnen uiteraard hun leden niet verplichten om een filmpje op te nemen, maar juist daar ligt de sleutel tot succes. Mensen moeten een psychologische barrière over om een filmpje op te nemen en wanneer het slechts een optie is vinden mensen leuk andermans filmpje te zien, maar hebben ze geen initiatief het zelf te doen.”

Waarom deze site?

“Aanleiding is dat met de YouTube generatie mensen gewend zijn om elkaar te filmen en dit te delen. Door de grotere slagingskans op een leuke date, zien wij dit als een logische stap in de toekomst van het online daten. Want bij een ontmoeting lijkt 8 op de 10 keer de persoon niet op de (lucky shot) foto. Daarnaast heb je bij een ontmoeting na 1 minuut heel sterk een idee  of het kan klikken, bij DateTube krijg je die minuut al voor je afspreekt.”

Hoe werkt de site?

“Er zijn 3 manieren om je te registreren: 1. uploaden van een zelf gemaakt filmpje  2. automatische connectie met je webcam met start-stop knop  3. interview mode waarbij een stem random vragen stelt aan de kandidaat (wat zijn je passies, wat red je uit een brand, etc).”

Wat zijn de facts?

“Onze site is af en getest door verschillende groepen mensen. De lancering zelf moet nog gebeuren.”

Wie maakt de site?

DateTube is ontwikkeld door en in beheer van een Nederlands bedrijf (Artform). Ikzelf ben de oprichter en met een team van 3 mensen (2 in Amsterdam, 1 in Antwerpen) hebben wij het business en marketing plan uitgewerkt. Voor de rest heb ik 2 medewerkers in Canada en de US, die daar de promotie zullen uitvoeren. De focus landen zijn in eerste instantie Nederland en Noord Amerika. Wij zijn in onderhandeling met verschillende investeringspartijen.”