Gespot

De Flexcheck: Platform voor uitzendbranche

0

De Flexcheck geeft je kosteloos en objectief advies. Via het platform zie je welke aanbieder van uitzendpersoneel passende leveringsvoorwaarden en marktconforme tarieven biedt. Initiatiefnemer Jurriaan Rang vertelt.

Wat is De Flexcheck?

De Flexcheck van De Uitzendmakelaar is een online, gestandaardiseerd aanbestedingsinstrument in de uitzendbranche. Het biedt een onafhankelijk platform waar aanbieders en inleners van uitzendkrachten elkaar op een heldere en eerlijke manier ontmoeten. Deze tool is kosteloos te gebruiken door elke opdrachtgever van uitzendbureaus in Nederland.”

Waarom dit initiatief?

“Het initiatief vindt haar oorsprong vanuit de filosofie dat volledige transparantie in bedrijfsvoering en tariefbepaling onderling begrip bevordert en samenwerkingen positief stimuleert. Daarnaast hebben de uitkomsten uit een grootschalig onderzoek onder klanten van uitzendbureaus De Uitzendmakelaar ervan overtuigd dat élk bedrijf in Nederland – ongeacht grootte, branche of regio – toegang behoort te hebben tot de grote voordelen die een uitzendaanbesteding met zich meebrengt. Een dergelijk traject geeft de opdrachtgever namelijk volledig inzicht in de uitzendmarkt, de beste kwaliteit van service, marktconforme tarieven en de best passende leveringsvoorwaarden. Door dit unieke, online concept zijn al deze voordelen ook voor het MKB binnen handbereik.”

Hoe werkt De Flexcheck?

“Het aanmelden en plaatsen van een uitzendopdracht is eenvoudig en gratis. Het Flexcheck systeem selecteert de uitzendbureaus op basis van regio en specialisme. Deze bureaus ontvangen een uitnodiging om hun tarief, samenwerkingsvoorwaarden en eventueel een anoniem cv aan te bieden. Binnen de sluitingstijd wordt de opdrachtgever op de hoogte gesteld om het overzicht van aanbiedingen in te zien. Vervolgens kan een keuze voor de best passende uitzendoplossing worden gemaakt. Het verkozen uitzendbureau betaalt per kwartaal over haar gefactureerde uren een makelaarsfee.”

 

Wat zijn de facts?

“Deze innovatie in de uitzendmarkt is gloednieuw. De branche werkt al 50 jaar op eenzelfde manier, het conservatisme moet worden doorbroken. Klanten van uitzendbureaus zien door de bomen het bos niet meer. Er bestaan meer dan 3400 verschillende uitzendbureaus in Nederland, ieder met eigen tarieven en leveringsvoorwaarden. De Uitzendmakelaar maakt flinke stappen voorwaarts om de uitzendwereld transparanter te maken.”

Wie is er betrokken bij De Flexcheck?

“De service is opgericht door mijzelf, Jurriaan Rang. Ik heb zelf een aantal jaren in de uitzendbranche gewerkt en kreeg het idee dat het beter kan. Nina van Boost! Communicatie heeft me bijgestaan op het gebied van marketing en communicatie, de vormgeving van de site is uitgevoerd door MaaikeMedia uit Den Haag. De techniek achter de website is ontwikkeld door Verhage/Van Soest.”