Gespot

De Kritische Belegger: Onafhankelijke en deskundige informatie

0

Komt die correctie er nu wel of niet aan? Een gesprek met Satilmis Ersintepe over De Kritische Belegger.

Wat doet de site?

“De Kritische Belegger is een  nieuwe financiële website, gebaseerd op een uniek, nieuw en fris concept. De website biedt onafhankelijke en deskundige informatie voor de belegger over aandelen, obligaties, grondstoffen en opkomende markten. De Kritische Belegger stelt misstanden bij beleggen aan de kaak en publiceert recensies over nieuwe-en bestaande producten. Op het forum kunnen beleggers interactief met elkaar communiceren, waarbij de analisten ook actief participeren.”

Waarom deze site?

“Naar ons idee is er geen behoefte aan weer een andere beleggingssite. Het barst er inmiddels van. De Kritische Belegger onderscheidt zich van andere websites door zowel onafhankelijk als deskundig en eigenzinnig te zijn.
Veel financiële websites claimen onafhankelijkheid, maar zijn dat niet. Zij zijn een onderdeel van een mediabedrijf of maken deel uit van een financiële instelling. Wij zijn zelfstandig en willen dat graag zo houden. Ongebonden professionals leveren bijdragen en onderstrepen hiermee de onafhankelijkheid van de website.

Gelet op de talloze positieve reacties voldoet de kritische belegger aan een latente behoefte bij beleggers. Op zich is die snelgroeiende belangstelling niet zo vreemd. Beleggers hebben het afgelopen jaar op de beurs veel geld verloren en zijn zodoende argwanender geworden tegenover banken en analisten. Zij zijn kritischer en eisen kwalitatief hoogwaardige informatie op een onafhankelijke basis.”

Hoe werkt de site?

“De site is eenvoudig in gebruik en heeft een rustige en overzichtelijke indeling die door bezoekers gewaardeerd wordt. Daarnaast kunnen bezoekers onderling van gedachten wisselen op het forum. De Kritische Belegger biedt gratis e-mail alerts aan die toegesneden zijn op de voorkeur van bezoekers.

Om de twee weken wordt een  productrecensie gepubliceerd. Daarnaast wordt een goede mix van fundamentele inzichten en technische analyses aangeboden. Zo verschijnen op deze website onder andere “ trading tips” op basis van een unieke analyse. De tips zijn LIVE en niet achteraf zodat bezoekers mee kunnen handelen.”

 

Wat zijn de facts?

“Afgelopen maart is de site gelanceerd. Het aantal unieke bezoekers van de website is in zeven maanden met 300% gestegen en telt momenteel circa 12.000 momenteel per maand. Steeds meer partijen vinden het aantrekkelijk om voor de website te schrijven en het aantal vaste columnisten bedraagt momenteel 13. Daarnaast leveren een aantal schrijvers een incidentele bijdrage.”

Wie maakt de site?

De Kritische Belegger wordt onderhouden door de redactie die ook verantwoordelijk is voor technische zaken en door columnisten die een bijdrage schrijven. Een volledig overzicht van de schrijvers is de vinden op onze website.”