Gespot

Deal2: Geef ongebruikte coupons een 2e kans

0

Deal2_logoHeb je te enthousiast coupons gekocht, maar geen tijd om ze te gebruiken? Op Deal2 verkoop je je dailydeal aankopen gewoon door. Reinoud ten Cate vertelt.

Wat is het?

Deal2 is een website waar mensen hun coupons die ze bij daily deal websites als Groupon, Groupdeal en Livingsocial hebben gekocht kunnen doorverkopen wanneer ze geen tijd (of zin) hebben deze zelf te gebruiken. Wellicht zijn ze gewoon veel te impulsief geweest bij hun aankoop. Kopers kunnen daarnaast voor vaak een nog aantrekkelijker bedrag coupons kopen.”

Waarom dit initiatief?

“Wij hoorden vaak van mensen om ons heen dat ze coupons hadden gekocht maar deze vervolgens niet hadden gebruikt. Op marktplaats verkopen is altijd veel gezeur met kopers die gaan bieden maar niets meer laten horen. Daarnaast vertrouwen kopers de verkoper niet altijd, zeker als het gaat om digitale producten zoals een coupon. Wie gaat eerst overstag? De verkoper met de coupon of de koper met het geld? Deal2 regelt dat nu allemaal voor koper en verkoper en geeft een garantie aan de koper.”

Hoe werkt het?

“Als verkoper kan je een account aanmaken en je coupon aanbieden. Kopers kunnen op plaats en categorie zoeken naar een coupon. Bevalt een deal, dan koopt hij deze en ontvangt hij direct de coupon. De verkoper moet nog wel even wachten op zijn geld: dit doen wij om de garantie te waarborgen. Wij geven de koper tot 31 dagen na aankoop garantie voor zijn coupon.”

Wat zijn de facts?

“In Amerika zijn er verschillende onderzoeken geweest die er op duiden dat 20% van de gekochte coupons niet worden gebruikt. Dat is in Amerika een markt van 532 miljoen dollar. We kunnen er vanuit gaan dat in Nederland min of meer hetzelfde zal zijn. Er zit dus erg veel potentie in Deal2. Deal2 zal uiteindelijk verdienen aan de transacties: per verkochte deal zal een klein percentage naar Deal2 gaan. Dit om onder andere de garantie te waarborgen en om zo veel mogelijk geïnteresseerde kopers te trekken.”

Wie is er betrokken?

“Bij Deal2 zijn twee programmeurs, twee algemeen medewerkers en een investeerder betrokken.”