Gespot

DeWandeldate: Datingsite voor wandelaars in Nederland & België

0

DeWandeldate helpt singles die graag wandelen elkaar te vinden. Bedenk een leuke wandeldate en nodig andere wandelliefhebbers uit met jou op stap te gaan. Irene den Ouden, initiatiefnemer van DeWandeldate, vertelt.

Wat is het?

“DeWandeldate is een nieuwe datingsite voor wandelaars in Nederland en België. Singles kunnen gericht op zoek naar een partner die ook van wandelen houdt. Naast één-op-één dating is er ook ook veel aandacht voor het ‘wandeldaten’. Zo stimuleren we de leden van hun eerste afspraak gelijk een actieve date te maken. Via het blog geven we tips voor de leukste wandeldates: mooie wandelroutes in de natuur en in de stad, gezellige wandelcafés, leuke activiteiten onderweg, wandelapps, wildlife safari’s en wandeloutfits. Met deze datingsite bedienen we een ‘dubbele niche’: de wandelaars onder de daters en de daters onder de wandelaars.”

Waarom dit initiatief?

“Wandelen is de populairste outdooractiviteit en zeer geschikt om iemand beter te leren kennen. Wandelaars vormen een grote, groeiende én specifieke groep. Singles die graag wandelen zijn veelal natuurliefhebbers en mensen die niet zo snel te vinden zijn in het uitgaansleven en evenmin op de reguliere datingsites. We helpen wandelende singles elkaar makkelijker te vinden.”

Hoe werkt het?

“Net als op andere datingsites kan je op zoek naar een man of vrouw op basis van persoonlijke kenmerken als leeftijd, woonplaats en opleiding. Ieder lid doet in zijn of haar profiel een voorstel voor een eerste wandeldate. De datevoorstellen staan bovenin de profielen en zijn bij zoekacties direct zichtbaar. Ook in de rest van de profielen is veel ruimte voor de wandelvoorkeuren: leden plaatsen verschillende wandelfoto’s waarop fotoselectie gedaan kan worden. Ook zijn er extra vragen over het wandelen, zoals “Welk type wandelaar ben je?” (Bijvoorbeeld een natuurliefhebber, cultuurzoeker of een sportieve wandelaar.) Leden kunnen elkaar ‘liken’ en zien wie hun profiel ‘geliked’ heeft. Zo krijgen de leden makkelijker en sneller, en op een positieve manier, contact met elkaar.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De datingsite is sinds 1 maart live. We werken met het freemium business model, zoals gebruikelijk op datingsites. Alle singles kunnen gratis lid worden: gratis profiel, profielen kijken, liken en geliked worden en berichten ontvangen en lezen. Premium leden betalen voor extra mogelijkheden: berichten sturen en op berichten reageren.

Van de 200 eerste leden heeft 15% al gekozen voor betaald lidmaatschap. Leden zijn mannen en vrouwen in ongeveer gelijke verhouding. 90% komt uit Nederland, 10% uit België.”

Wie is er bij betrokken?

“Het initiatief voor DeWandeldate is van mij, Irene den Ouden, oprichter en manager. De website is gebouwd door Getting Social, die ook onze partnersite OutdoorFriends bouwde.”