Gespot

DFT app: Actueel financieel nieuws & realtime koersen

0

De DFT app is een app van DFT.nl, de website van De Financiële Telegraaf. De app brengt realtime koersen, actueel economisch nieuws en een overzicht van de grootste stijgers en dalers op de beurs. Sinds gisteren is de app ook beschikbaar voor Android. Sander Numan, Channel Manager Finance bij De Financiële Telegraaf, vertelt.

Wat is het?

"DFT app is de app van DFT.nl, de website van De Financiële Telegraaf. De app toont het laatste financiële nieuws, de realtime koersen en biedt de gebruiker de mogelijkheid om een gratis watchlist met zijn favoriete fondsen te maken. Dit maakt het volgen van de beurs nog gemakkelijker. De gebruiker kan nu thuis, onderweg of op het werk de koersen van Nederlandse aandelen volgen, maar ook van een groot aantal buitenlandse beurzen, valuta, edelmetalen en energie. Ook geeft de app direct toegang tot alle beursvideo’s, analyses en het allerlaatste bedrijfsnieuws van DFT."

Waarom dit initiatief?

"DFT.nl had al een iPhone app, maar heeft gisteren ook een Android app gelanceerd. Het lanceren van een Android app voor DFT was een logisch gevolg vanuit de statistieken waaruit blijkt dat DFT.nl steeds vaker vanaf een mobiel wordt bezocht. Android heeft daarin naast iOS het grootste aandeel. Met deze nieuwe app spelen we in op de sterk groeiende Android markt zodat nu ook Android gebruikers realtime op ieder moment van de dag en op elke locatie de koersen en het laatste financiële nieuws goed volgen. Of het nu gaat om de kwartaalcijfers van Heineken, de opening van Wall Street of de laatste economische prognoses. Alles is direct beschikbaar via nieuwsartikelen, videomateriaal plus koersen en indices."

Hoe werkt het?

"De app werkt erg intuïtief. Op de app zijn in het openingsscherm direct koersen, het laatste nieuws en actuele video’s te vinden. De gebruiker kan de app naar eigen voorkeur instellen door bijvoorbeeld zijn favoriete fondsen en indices via de 'ster' toe te voegen aan de watchlist."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"DFT is online marktleider op het gebied van financieel nieuws en informatie. De verwachtingen zijn dat deze app helpt in het verder uitbouwen van deze positie. De Android app is gisteren gelanceerd."

Wie is er bij betrokken?

"De app is een initiatief van DFT en is volledig inhouse gebouwd door de Product Development afdeling binnen TMG. Het grote voordeel hiervan is dat we in korte tijd een goed werkende app hebben kunnen lanceren die goed aansluit bij de wensen van de gebruiker. ING Sprinters is launching partner van de DFT app en is blij met het initiatief van DFT."