Gespot

DrukDomein.nl: Portal voor online drukwerk

0

Drukdomein_LogoOp DrukDomein.nl vind je een actueel overzicht van alle drukwerksoorten van online drukkerijen. Ruim 90% van de Nederlandstalige online drukkerijen staan op deze site. Esmee van der Kind vertelt.

Wat is het?

DrukDomein.nl is een portal en biedt een actueel overzicht van alle drukwerksoorten van online drukkerijen. Ruim 90% van de Nederlandstalige online drukkerijen staan op DrukDomein.nl vermeld met hun online drukwerk. Via DrukDomein.nl kunnen bezoekers het gewenste product zoeken en krijgen dan een overzicht van de best passende online drukkerijen.”

Waarom dit initiatief?

“Online drukkerijen hebben de wind mee; waar voorheen het bestellen van drukwerk een lang en kostbaar proces was, is het via internet snel, gemakkelijk en goedkoop. Hierdoor groeit zelfs de vraag naar drukwerk. Er zijn niet voor niets in vijf jaar tijd zo’n 160 nieuwe Nederlandstalige online drukkerijen gestart. Maar het is lastig om uit zo veel drukkerijen te kiezen. Wij vergemakkelijken de zoektocht door een overzicht te bieden in het aanbod van producten en een overzicht van de online drukkerijen. We zijn in mei 2011 gestart om overzicht en transparantie te creëren in het grote aanbod van producten en diensten van online drukkerijen. Door het overzicht en presentatie is DrukDomein.nl tevens een platform voor online drukkerijen aan professionele inkopers.”

Hoe werkt het?

“Via de homepage van DrukDomein.nl kun je zoeken op productsoorten en productgroepen van online drukkerijen. Als je nog niet weet welk drukwerksoort je wilt gaan gebruiken – bijvoorbeeld ter promotie van je evenement – hebben wij ter inspiratie een overzicht gemaakt per productgroep. Zodra je het gewenste product hebt gevonden kun je je zoekresultaat verfijnen met bijvoorbeeld leveringssnelheid, DTP-service, bestandscontrole, betaalmethode et cetera. Direct verschijnt het overzicht met de best passende online drukkerij die het gewenste product biedt. Naast het zoeken op product, kan je ook kiezen voor een totaaloverzicht van alle online drukkerijen die vermeld staan op DrukDomein.nl.”

 

Wat zijn de facts?

“DrukDomein.nl is nu vanaf half mei live en vanaf dat moment hebben we een gemiddeld aantal bezoekers van 1.000 per week, waarvan steeds ongeveer 30% terugkeert naar de site. We hopen in de toekomst door iedereen die online drukwerk zoekt als beginpunt van hun zoektocht te worden gebruikt. Belangrijk leerpunt is dat DrukDomein.nl zowel in de oriëntatiefase als de koopfase van drukwerk geraadpleegd wordt en dus veel meer is dan alleen een leadgenerator.”

Wie is er betrokken?

“Theo Vermeulen is de initiator van DrukDomein.nl. Samen met internetbureau Orange Juice is hij aan de slag gegaan met het opzetten van de site. Bij het afrondende gedeelte heeft Theo Vermeulen drie freelancers in de hand genomen. Met dat team zijn we nog steeds enthousiast bezig en onderhouden we actieve contacten met de markt en alle online drukkerijen.”