Gespot

Eduapp: Alle educatieve apps in één handig overzicht

0

Onlangs lanceerde Eduapp de eerste versie van haar online portal voor het vinden, delen en ontdekken van goede educatieve apps voor school en thuis. Richard Bergmans, verantwoordelijk voor de sales & marketing van Eduapp, vertelt.

Wat is het?

"Eduapp.nl is een onafhankelijk, objectief en betrouwbaar kennisplatform over educatieve apps. Alles wat je wilt weten over de inzet van educatieve apps vind je hier overzichtelijk op één plek, gerangschikt op sector, inhoud, vak- en leergebied, inclusief inspirerende lesideeën voor in de klas en tips voor thuis."

Waarom dit initiatief?

"We zien een razendsnelle opmars van tablets in het onderwijs. Niet alleen omdat het kostentechnisch een goed alternatief is voor boeken, maar vooral omdat onderwijs via tablets en apps (de bijbehorende applicaties) veel beter aansluit bij de behoeften en vaardigheden van hedendaagse leerlingen. Veel scholen hebben voor hun lesprogramma’s tablets aangeschaft, maar worstelen nog steeds met de didactische inzet ervan in de klas. Ook weten veel leraren niet goed hoe ze in de wirwar van apps de voor hen meest geschikte toepassingen kunnen vinden. Eduapp biedt vanaf nu het antwoord. Eduapp is de eerste Nederlandstalige portal voor het vinden, delen en ontdekken van educatieve apps en inspirerende lesideeën. Inclusief tips voor thuis.”

Hoe werkt het?

"Op Eduapp staan niet alleen educatieve apps, vindbaar door rubricering volgens landelijke standaarden, maar zijn aan de apps ook lesideeën gekoppeld. De sociale laag in het platform maakt uitwisseling heel gemakkelijk. Volg collega’s (ook van andere scholen), familie en vrienden en ontdek welke educatieve apps zij gebruiken in de klas en thuis en deel jouw favoriete apps, lesideeën en tips weer met andere gebruikers.

Eduapp is een online platform, dus iedereen kan er meteen gebruik van maken, zonder downloads of ingewikkelde installaties. Om snel, eenvoudig en efficiënt je favoriete apps te organiseren en te onderhouden volstaat een computer, laptop of tablet met internetverbinding en browser. Met een gratis account zijn alle basisfuncties beschikbaar en kunnen bezoekers niet alleen apps zoeken, maar ook zelf een onbeperkt aantal lesideeën maken en mensen volgen die interessant zijn. Met een PRO-account kan ook gezocht worden tot op leergebied en kan een gebruiker een onbeperkt aantal lijsten met apps en lesideeën maken."

https://youtu.be/KUxY9dHAquo

Wat zijn de belangrijkste facts?

"In de eerste weken na lancering zagen we meer dan 25.000 bezoekers (15K uniek), had Eduapp meer dan 200.000 page views en zo'n 3000 aanmeldingen. Onze focus ligt nu eerst op het bouwen van een professionele community (leerkrachten/docenten/begeleiders). Daarna willen we meer gaan focussen op de verschuiving naar ouders/verzorgers en het businessmodel opnieuw schalen voor het buitenland."

Wie is er bij betrokken?

"De onderwijsexpertise voor Eduapp komt van Kennisnet, Tam Tam Groep is verantwoordelijk voor het Seeding Capital."