Gespot

EHBO Kids app: Eerste hulp voor ouders met jonge kinderen

0

De EHBO kids app geeft ouders en verzorgers praktische instructies hoe te handelen bij de meest voorkomende ongelukken met kinderen. In gesprek met Marieke Pijlman, productmanager Jongegezinnen.nl, over deze nieuwe applicatie.

Wat is het?

“Deze applicatie geeft praktische instructies hoe te handelen bij de zes meest voorkomende ongelukken met kinderen; schaafwonden, brandwonden, vinger tussen de deur, vergiftiging, verslikken baby’s tot  een jaar en verslikken vanaf een jaar. Per onderwerp kan de gebruiker de EHBO- instructie lezen en een filmpje bekijken. “

Waarom dit initiatief?

“Eigenlijk zou iedere ouder een EHBO cursus moeten volgen om goed te kunnen handelen. In praktijk gebeurt dit helaas niet. Zowel Het Oranje Kruis als Jongegezinnen.nl streven er naar de ouders toch van goede en volledige informatie te voorzien, zodat erger kan worden voorkomen. Deze applicatie richt zich specifiek op de meest voorkomende ongelukken.”

Hoe werkt het?

“Bij het openen van de app, kan de bezoeker direct het onderwerp kiezen wat voor hem van toepassing is. Vervolgens kan de gebruiker de tekstuele instructie opvolgen, ondersteund met een instructiefilmpje. De filmpjes beelden de handelingen die beschreven staan uit. 
Is de situatie toch ernstig, dan kan de gebruiker via de app direct 112 of de politie bellen.

Bij twijfel, kun je met een druk op de knop ook naar vooraf ingestelde telefoonnummers raadplegen, zoals de huisarts. Is de gebruiker geïnspireerd en geïnteresseerd geraakt, dan kan hij ook meer informatie aanvragen bij Het Oranje Kruis.”

Wat zijn de facts?

“Meer dan 10.000 downloads in de eerste drie dagen.”

Wie is betrokken?

“Het idee van een EHBO kids app is bij zowel Jongegezinnen.nl als Het Oranje Kruis tegelijkertijd ontstaan.  Het Oranje Kruis is de contentleverancier van de app. Jongegezinnen.nl – onderdeel van Sanoma Digital –  heeft de app ontwikkeld en zorgt voor de marketing. Vanuit Het Oranje Kruis zijn Annet de Voogd en Irene Ogier verantwoordelijk. Bij Sanoma Digital zijn Tim Akkerman voor de techniek en ik als coördinatie en communicatie betrokken.”