Gespot

Else: Vind gelijkgestemde reizigers om je heen

0

Who else is there? Reis je rond de wereld, ben je aan het backpacken, studeren, ben je aupair of werk je een tijdje in het buitenland? Met deze app kun je precies zien wie er allemaal nog meer om je heen zijn. Je kunt eenvoudig afspreken, een biertje drinken, een auto huren of bijvoorbeeld samen naar het strand gaan. Ruud Winder, co-founder en ontwerper van de app Else, vertelt.

Wat is het?

“Else is de eerste app waarmee je kunt zien welke mensen er bij je in de buurt zijn, die net als jij ook reizen, backpacken of studeren in het buitenland. In een paar klikken heb je een afspraak met één of meerdere mensen tegelijk. Hoe gaaf is het om met andere reizigers samen uit eten te gaan, een concert te bezoeken of een auto te huren? Dat maakt reizen echt leuk!”

Waarom dit initiatief?

“Inmiddels werken de oprichters van Else, Australian Backpackers en bureau gras, al meer dan 15 jaar met en voor backpackers. Wij weten dat deze behoefte er is. Er zit jarenlange expertise in deze app, die zijn plek in de rugtas zeker gaat waarmaken. Een musthave voor iedereen die op reis gaat. Want ook vooraf kun je op Else al zien wie er allemaal naar dezelfde plek gaan als jij en wanneer. Zo leuk om vooraf al plannen te maken!

Aangezien de behoefte universeel is en niet enkel voor backpackers, maar ook voor bijvoorbeeld aupairs, mensen die werken in het buitenland en voor studenten, stellen wij de app voor al deze groepen ter beschikking. Gratis de fullversion natuurlijk, want betalen voor een app, dat is iets van vroeger.”

Hoe werkt het?

“Download de app voor iPhone of Android, log in via Facebook en je krijgt een kaart in beeld met een samenstelling van andere reizigers die volgens Else bij je passen. Natuurlijk wil je zelf ook een selectie doorvoeren, zoeken en vinden welke reizigers er om je heen zijn. Daarvoor schuif je de ‘schuifdeur’ naar links en vul je de Search-velden in. Op de kaart verschijnt het resultaat van je zoekactie.

Met de vernuftige ‘sticky anchors’ kun je uitzoomend een bundel van reizigers selecteren. Druk in de lijst op ‘Invite’ of check eerst hun Facebook-account en stuur dan je bericht of uitnodiging. Je zal zien dat het niet moeilijker is dan dit. Kortom: in een paar klikken zit je samen op een terras een biertje te drinken!”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“De app is de eerste in zijn soort en we zijn net begonnen. Vooral in Australië groeit het aantal downloads hard. Logisch, want de app is vooral handig voor jongeren die alleen op reis gaan en Australië is nu een hele populaire bestemming voor de groep.”

Wie is er bij betrokken?

“Het betreft een bijzondere samenwerking van vier personen, afkomstig uit drie verschillende bedrijven. Een aparte mix, maar eigenlijk ook heel logisch: Mark Wittebrood van Australian Backpackers, Sander en Wouter Goossens van Codebrothrs en ik, Ruud Winder, van bureau gras. Samen met de organisaties waarbij we werkzaam zijn en onze eigen netwerken hebben we dit unieke project opgezet.”

Bron:   Else  - Download