Gespot

Energieoverstap: Vergelijk energieprijzen

0

Bij welke leverancier ben je het goedkoopste uit? Een gesprek met Tim Konijn over Energieoverstap.

Wat doet de site?

“Energieoverstap is een vergelijkingssite voor energie. Hier kun je prijzen van energieleveranciers met elkaar vergelijken. Je kunt aan de hand van enkele simpele gegevens (postcode + jaarlijks gebruik stroom en/of gas) kijken wat de maandelijkse en jaarlijkse lasten zijn van alle energie leveranciers in Nederland. Je weet vaak wat je per maand betalen bij hun huidige energieleverancier, dus in een oogopslag zie je wat je kunt besparen als je overstapt.”

Waarom deze site?

“Omdat overstappen op energie een onderwerp is dat steeds meer besproken wordt (denk aan kredietcrisis, hoge energierekening door het koude weer), vonden wij het belangrijk om een goed overzicht te geven van wat de actuele tarieven zijn. Daarbij is een overstap vaak een grote drempel. Veel mensen zitten vaak al jaren bij dezelfde energieleverancier zonder enige problemen, waarom zou je dan overstappen is de vraag? In dit geval dus de prijs. Mensen die al heel lang bij dezelfde leverancier zitten (dus oude contracten) kunnen het meest besparen.

 

Er zijn concurrenten die net als wij alle energie leveranciersvergelijken, maar ik denk dat we een van weinigen zijn die daadwerkelijk de gehele overstap regelen. Dus geen administratieve rompslomp voor de consument. De enige verandering die zij merken zijn lagere maandlasten en (indien aan de orde) een andere klantenservice natuurlijk. Daarnaast hebben wij afspraken met leveranciers waardoor onze kortingen nog scherper zijn dan bij de concurrerende partijen.”

Hoe werkt de site?

“Je kunt dus aan de hand van enkele gegevens kijken wat de maandelijkse en jaarlijkse lasten zijn van alle energie leveranciers in Nederland, met een kleine toelichting. Door actuele kortingen of acties mee te nemen die op het moment van vergelijken lopen bij energieleveranciers kunnen wij met scherpe tarieven komen die altijd up to date zijn. De goedkoopste aanbieder staat bovenaan en de duurste onderaan.”

Wat zijn de facts?

“Energieoverstap laat zien dat je met een minimaal budget (ontwikkelingskosten onder de 100 euro) een zeer effectieve website kan lanceren. De core is en blijft energie leveranciers vergelijken en meteen overstappen waarbij het zo snel en simpel mogelijk moet gebeuren. Energie zelf is niet een product met veel sexappeal, dus laten we dan ook basic blijven zonder teveel fratsen.

De website is nu een week actief en haalt een kleine 1000 unieke bezoekers. Gelukkig weet de media ons steeds beter te vinden en zijn we bezig met Google Adwords campagnes. We behalen een enorm hoge conversie, waarschijnlijk veroorzaakt door het simpele en overzichtelijke overstapsysteem. Wij werken samen met Easyswitch. Zij krijgen van Energiemaatschappij A een vergoeding wanneer iemand overstapt van Energiemaatschappij B. Ons verdienmodel ligt in het aandragen van consumenten die willen overstappen en dat dan ook daadwerkelijk doen. Dat is niet in de vorm van affiliate marketing, maar dat zijn contractuele afspraken tussen de partijen.

Wij zijn wel onafhankelijk. Ons verdienmodel is voor elke leverancier gelijk, dus wij hebben er geen baat bij om Energiemaatschappij A voordeliger voor te doen komen dan Energiemaatschappij B.”

Wie maakt de site?

Energieoverstap is een initiatief van mij, Tim Konijn, oprichter van Sanders Inc. en werkzaam als Online Marketeer bij Sam Media. In samenwerking met Easyswitch is de overstap module geïmplementeerd. Ikzelf werk vanuit Alkmaar aan deze website, Easyswitch opereert vanuit Herengracht in Amsterdam.”