Gespot

Examenvragen.info: Voorbereiding op IT examens

0

Met Examenvragen.info kan iedere examenkandidaat zich optimaal voorbereiden op het Exin examen voor de belangrijkste IT-Standaarden. In gesprek met Bas van Dijk en Martin van Veen over deze nieuwe site; een mix van oude internettechnologie en moderne samenwerking in de opleidingsbranche.

Wat is het?

“Via Examenvragen.info oefenen potentiële examenkandidaten met honderden voorbeeldvragen, doen zij fictieve examens en downloaden ze aanvullend lesmateriaal. Daarnaast ontvangen ze uitgebreide feedback over de behaalde studieresultaten op de onderwerpen waarop geëxamineerd wordt. Daarmee voorziet Examenvragen.info in de best denkbare examenvoorbereiding voor de belangrijkste IT-Standaarden.

De vragensets, waar het in de kern om draait, zijn ontwikkeld met opleiders uit het vakgebied. Als geen ander kennen zij de inhoud van de IT Frameworks en de wijze waarop hét exameninstituut voor ICT’ers (Exin) examineert.

Verder is de leeromgeving voorzien van een complete samenvatting van de examenliteratuur in PDF-formaat. Wel zo handig tijdens de examenvoorbereiding. Als ‘teaser’ is de complete samenvatting gepubliceerd in HTML op de website van Examenvragen.info.”

Waarom dit initiatief?

“Iedereen die zich voorbereidt op één van de IT Foundation Examens kent het fenomeen:  te weinig oefen examens om je met voldoende zelfvertrouwen op het examen te storten. Een gemis voor de kandidaat zelf, maar ook voor de opleiders die niet aan de vraag van hun cursisten kunnen voldoen. Die tijd is nu passé.

Want naast de examenkandidaten, die zich rechtstreeks op de site kunnen melden, hebben inmiddels ook meerdere opleiders in Nederland besloten deze dienst in hun reguliere trainingsaanbod te incorporeren.  Opmerkelijk detail is daarbij dat de leeromgeving voor iedere opleider van een eigen identiteit is te voorzien en uit te breiden is met eigen content. Zo kun je bij dit laatste denken aan de handouts van het gebruikte trainingsmateriaal.”

Hoe werkt het?

“Via de site kunnen ‘accounts’ en ‘zelfstudiepakketten’ (account + boek) besteld worden. Bezoekers kunnen betalen op rekening, of via iDEAL. Vervolgens worden de account gegevens verstrekt en in het geval van een zelfstudiepakket, wordt het bijbehorende boek via Van Haren Publishing geleverd. Gedurende een periode van twaalf weken hebben de deelnemers toegang tot de leeromgeving.”

 

Wat zijn de facts?

“Inmiddels zijn er drie IT Standaarden live (ASL, BiSL en TMap), zijn er meer dan 250 gebruikers in het systeem geweest en is de leeromgeving op dit moment gevuld met 893 oefenvragen. ”

Wie is betrokken?

“De site is een initiatief van ons, beiden werkzaam in de IT in uiteenlopende rollen. Er wordt samengewerkt met vier kennispartners en opleiders die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de oefenvragen. Verder wordt het team ondersteund door twee webontwikkelaars die de site en de leeromgeving onderhouden.”