Gespot

F-Secure Anti-Theft: Beveiliging voor je smartphone

0

Telefoon verloren? Zorg dat niemand bij je vertrouwelijke informatie kan komen. Een gesprek met Jacob-Jan Esmeijer over F-Secure Anti-Theft.

Wat doet de applicatie?

“F-Secure Anti-Theft for Mobile is de nieuwe stand alone smartphone oplossing die vier beveiligingsfuncties biedt om zo je smartphone optimaal te beschermen. Zo bevat F-Secure Anti-Theft de functionaliteiten remote lock, remote wipe, theft control en locator voor zowel het Symbian-, Android- als het Windows Mobile-platform.”

Waarom deze applicatie?

“Mobiele toestellen zijn zeer gewild bij (tasjes)dieven. Maar smartphones worden ook vaak verloren; zo worden er per maand in de Londense taxi’s alleen al 10.000 mobiele toestellen per maand teruggevonden die waardevolle informatie kunnen bevatten en niet voor andermans ogen is bestemd. Daarom heeft F-Secure de Anti-Theft-module ontwikkeld.”

 

Hoe werkt de applicatie?

“Remote lock beschermt vertrouwelijke informatie zeer snel en makkelijk. Door het sturen van een enkele SMS wordt het toestel meteen geblokkeerd. Theft control wordt geactiveerd wanneer iemand de SIM-kaart verwisselt, waardoor het toestel wordt geblokkeerd en de smartphone de eigenaar op de hoogte brengt van het nieuwe mobiele nummer. De remote wipe-functionaliteit is de ultieme veiligheidsmaatregel: alle data op de telefoon worden door het sturen van een enkele SMS gewist. En locator maakt het mogelijk een toestel op een kaart op te sporen.”

 

Wat zijn de facts?

“Onlangs heeft een 15-daagse Anti Theft-campagne via YouTube 1.500 page views per dag gegenereerd en het aantal ‘F-Secure Facebook Fans’ met 12% doen stijgen. Anti-Theft is makkelijk te upgraden naar de volledige beveiligingsoplossing F-Secure Mobile Security 6 die € 39,95 per jaar kost.”

Wie maakt de applicatie?

“Al meer dan tien jaar is F-Secure in Finland betrokken bij de ontwikkeling van anti-virusoplossingen voor mobiele toestellen. Ook al is het aantal mobiele virussen nog niet te vergelijken met het aantal virussen voor computers, toch dient de smartphone minstens zo goed beschermd te worden als een PC of laptop. Een speciale Mobile Business Unit op het hoofdkantoor in Helsinki buigt zich dagelijks over de ontwikkelingen van mobiele veiligheid.”